Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ιαπωνική συμμαχία για την παραγωγή βιομεθανίου

Ιαπωνική συμμαχία για την παραγωγή βιομεθανίου

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στην πόλη Hamanaka του Hokkaido, όπου η γαλακτοκομία αποτελεί κυρίαρχο κλάδο, έξι οργανισμοί ‒συμπεριλαμβανομένων των JA Hamanaka, Takanashi Milk Products Co. Ltd., Hokkaido Gas Co. Ltd., Mitsui O.S.K. Lines Ltd. και MOL Sunflower Ltd.‒ ξεκίνησαν μια καινοτόμα μελέτη για την παραγωγή και την αξιοποίηση βιομεθανίου από ζωική κοπριά από τοπικές γαλακτοκομικές φάρμες.

Το βιομεθάνιο, το οποίο παράγεται μέσω της επεξεργασίας οργανικών αποβλήτων, αναδεικνύεται σε ένα πολλά υποσχόμενο καύσιμο χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος. Σε μια εποχή όπου η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO₂) είναι κρίσιμη, το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) έχει ήδη αναδειχθεί ως μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στα συμβατικά καύσιμα. Ωστόσο, το βιομεθάνιο προσφέρει επιπλέον πλεονεκτήματα, αφού μπορεί να αξιοποιηθεί απευθείας μέσω του υπάρχοντος δικτύου υποδομών για μεταφορά και κατανάλωση, καθιστώντας το ιδανικό για τη μετάβαση προς την απανθρακοποίηση.

Η μελέτη θα εξετάσει τη δυνατότητα χρήσης του παραγόμενου βιομεθανίου για την τροφοδοσία εργοστασίων και πλοίων, με στόχο να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος προς την επίτευξη των μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Καθένας από τους εμπλεκόμενους οργανισμούς φέρνει τη δική του τεχνογνωσία και εμπειρία στον τομέα, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη μιας βιώσιμης λύσης που θα μπορούσε να αναδιαμορφώσει την ενεργειακή υποδομή της περιοχής.

Με την τεχνολογία να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσπάθειας, αυτή η πρωτοβουλία στην Hamanaka μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για την παραγωγή και τη χρήση βιομεθανίου, ενισχύοντας τη μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }