Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η γέννηση ενός νέου κολοσσού στην εξόρυξη άνθρακα

Η γέννηση ενός νέου κολοσσού στην εξόρυξη άνθρακα

Email
LinkedIn
Facebook
X

H νωχελικότητα των επενδύσεων στον τομέα των ανθρακωρυχείων, εν μέσω αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές άνθρακα, φαίνεται να αποτελεί παρελθόν. Οι εκτιμήσεις ότι τα ορυκτά καύσιμα αναμένεται να συνεχίσουν να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή εξίσωση των ασιατικών χωρών τα επόμενα χρόνια καθώς και η ισχυρή τρέχουσα ζήτηση για άνθρακα έχουν οδηγήσει στην αύξηση των επενδύσεων κατά τη διάρκεια του τελευταίου έτους.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συγχώνευση των αμερικανικών εταιρειών Arch Resources και Consol Energy, με στόχο τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας-κολοσσού στον τομέα της εξόρυξης άνθρακα στη Βόρεια Αμερική. Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Core Natural Resources και η αξία της θα ξεπερνά τα $5 δισ. Επίσης, σημειώνεται ότι το 55% της νεοϊδρυθείσας εταιρείας θα ανήκει στους μετόχους της Arch Resources, ενώ το υπόλοιπο 45% σε εκείνους της Consol Energy.

Ειδικότερα, η εξαγωγική ικανότητα της Core Natural Resources θα ανέρχεται στους 25 εκατ. τόνους άνθρακα ετησίως, εκ των οποίων το 67% εκτιμάται ότι θα εξάγεται στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Consol Energy, James Brock. Επιπλέον, η ολοκλήρωση της συγχώνευσης, που αναμένεται το α΄ τρίμηνο του 2025, προβλέπεται ότι θα αποφέρει αθροιστικά ετήσια εξοικονόμηση κόστους ύψους $110-140 εκατ. για τις δύο εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα εντός του έτους, είχε πραγματοποιηθεί η εξαγορά εγκαταστάσεων εξόρυξης άνθρακα της καναδικής Teck Resources από την Glencore, ενώ η Anglo American αναζητά αγοραστή για τα μεταλλουργικά ανθρακωρυχεία της στην Αυστραλία, μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς από την BHP, ύψους $49 δισ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }