Loading: News Submenu
Header Scripts Init

H διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως

H διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως

Email
LinkedIn
Facebook
X

Έτος ισχύος για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2024, με τα δεδομένα να δείχνουν σημαντική άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο το α΄ εξάμηνο του έτους.

Ειδικότερα, βάσει σχετικής ανάρτησης της Alphaliner στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η εξέλιξη αυτή αποδίδεται στην ανησυχία περί επικείμενων διαταραχών, η οποία από πλευράς της οδήγησε τους εισαγωγείς των ΗΠΑ να αυξήσουν τις εισαγωγές τους προκαταβολικά, προκειμένου να μη βρεθούν προ απροόπτων.

Άνοδος της διακίνησης κατεγράφη στη συντριπτική πλειοψηφία των 30 κορυφαίων λιμένων παγκοσμίως ‒σε όρους διακίνησης‒ το α΄ εξάμηνο του έτους. Οι δύο λιμένες όπου σημειώθηκε πτώση βρίσκονται στο Χονγκ Κονγκ και στο Xiamen. Η Alphaliner αναμένει μερική πτώση στα επίπεδα διακίνησης του Αμβούργου σε ετήσια βάση (της τάξεως του 1%), του οποίου τα δεδομένα δεν έχουν ακόμη γνωστοποιηθεί.

Στους υπόλοιπους λιμένες, η καταγραφείσα ποσοστιαία άνοδος διαμορφώνεται σε ένα εύρος από 2,4% (Ρότερνταμ) έως 20% (Beibu Gulf Port), με τη μέση άνοδο να ανέρχεται σε 7%.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }