Loading: News Submenu
Header Scripts Init

DryBMS: Μια ψηφιακή πύλη προς την ενίσχυση της ασφάλειας στα bulk carriers

DryBMS: Μια ψηφιακή πύλη προς την ενίσχυση της ασφάλειας στα bulk carriers

Email
LinkedIn
Facebook
X

Με γνώμονα τη βελτίωση προτύπων και πρακτικών στη ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου, το Dry Bulk Center of Excellence (DBCE) έθεσε σε λειτουργία την ψηφιακή πύλη «Dry Bulk Management Standard (DryBMS)».

Στόχος του DryBMS είναι να βοηθήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία στην ανάπτυξη και υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών και στη βελτίωση των λειτουργικών τους προτύπων. Μέσω της ψηφιακής αυτής πύλης, οι εταιρείες θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις πρακτικές τους: Απαντώντας σε μία σειρά ερωτημάτων θα κατανοήσουν σε μεγαλύτερο βαθμό το πως μπορούν να βελτιώσουν τα operations τους.

Επιπλέον, η χρήση του DryBMS θα έχει οφέλη και στην ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων ενώ θα συνιστά απόδειξη στους ναυλωτές της δέσμευσης της εκάστοτε εταιρείας για βελτίωση των operations της σε επίπεδα ανώτερα από εκείνα που αποτελούν τη νόρμα για τη ναυτιλία χύδην ξηρού φορτίου.

Ο κ. Ian McLeod, Managing Director του DBCE, σε δήλωσή του εστίασε στην ανάγκη μείωσης των ναυτικών ατυχημάτων που κάποιες φορές οδηγούν στον τραυματισμό ή την απώλεια ναυτικών. Το DryBMS προσβλέπει στο να οδηγήσει στη μείωση ατυχημάτων.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το DBCE δημιουργήθηκε τον περασμένο Απρίλιο από την INTERCARGO και την RightShip.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }