Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Πράσινα καύσιμα: Αισιοδοξία των Δανών εφοπλιστών για νησί ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα

Πράσινα καύσιμα: Αισιοδοξία των Δανών εφοπλιστών για νησί ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Παρότι οι πρόσφατες διαπραγματεύσεις μεταξύ Δανίας και Βελγίου έπεσαν σε τοίχο, οι Δανοί εφοπλιστές παραμένουν αισιόδοξοι για τις διαπραγματεύσεις που λαμβάνουν χώρα μεταξύ Δανίας και Γερμανίας για μια «πράσινη συμφωνία» αναφορικά με το North Sea Energy Island.

«Χρειαζόμαστε όλη την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που μπορούμε να βρούμε. Τα πρώτα πράσινα πλοία έχουν ήδη παραδοθεί και πολλά ακόμα βρίσκονται καθ’ οδόν. Όμως χρειάζονται πράσινα καύσιμα, και αυτό απαιτεί μεγάλες ποσότητες πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας», σχολίασε η Anne H. Steffensen, CEO της Danish Shipping. «Η Γερμανία αποτελεί σημαντικό εταίρο για τη Δανία, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά, και ευελπιστούμε ότι οι δύο χώρες μπορούν να φτάσουν σε μια καλή και βιώσιμη συμφωνία αναφορικά με το North Sea Energy Island».

Οι Δανοί εφοπλιστές είναι θερμοί υποστηρικτές του εν λόγω project, που αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νησιού παραγωγής ενέργειας στη Βόρεια Θάλασσα. Το τεχνητό αυτό νησί θα βρίσκεται 100 χλμ. από την ακτή της Δανίας και θα περιβάλλεται από δέκα υπεράκτια αιολικά πάρκα.

«Είμαστε έτοιμοι να επενδύσουμε σε πράσινα πλοία και πράσινα καύσιμα, όμως χρειαζόμαστε άμεσα υποδομές και την πολιτική βούληση που θα υποστηρίξει το όραμά μας. Το North Sea Energy Island αποτελεί παράδειγμα ενός project που μπορεί να κάνει τη διαφορά, τόσο για τη ναυτιλία όσο και για την κοινωνία στο σύνολό της. Ελπίζουμε σύντομα να καταστεί πραγματικότητα».

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }