Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι εξαγωγές του Καναδά στη δίνη των απεργιών

Οι εξαγωγές του Καναδά στη δίνη των απεργιών

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σημαντικούς κλυδωνισμούς στο εμπορευματικό σιδηροδρομικό δίκτυο του Καναδά αναμένεται να επιφέρει η επικείμενη απεργία των εργαζομένων των δύο κορυφαίων σιδηροδρομικών εταιρειών της χώρας.

Συγκεκριμένα, το εργατικό συνδικάτο Teamasters, που εκπροσωπεί 10.000 εργαζομένους, έχει προειδοποιήσει για την κήρυξη τριήμερης απεργίας κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, με τις εταιρείες Canadian National Railway (CN) και Canadian Pacific Kansas City (CPKC) να επιδιώκουν να αποτρέψουν την εν λόγω εξέλιξη, εκδίδοντας την Κυριακή 18 Αυγούστου ειδοποιήσεις ανταπεργίας.

Μια πιθανή απεργία θα σήμαινε διακοπή του καναδικού σιδηροδρομικού δικτύου και κατ’ επέκταση διακοπή στις εξαγωγές σιτηρών, άνθρακα, τροφίμων και ξυλείας, καθώς τα σιδηροδρομικά δίκτυα των δύο εταιρειών συνδέονται με αρκετούς βασικούς ναυτιλιακούς κόμβους των ΗΠΑ, όπως το Σικάγο, η Νέα Ορλεάνη, η Μινεάπολη και το Μέμφις. Κατά συνέπεια, εκτός από σημαντική οικονομική ζημία, οι διακοπές θα μπορούσαν να διαταράξουν το σιδηροδρομικό εμπόριο σε ολόκληρη τη βορειοαμερικανική ήπειρο.

Από την άλλη πλευρά, οι αναταράξεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο του Καναδά εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν τις εξαγωγές καναδικού πετρελαίου προς τις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο εκτεταμένο δίκτυο αγωγών, μέσω του οποίου οι ΗΠΑ εισάγουν 4,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα (bpd) από τον Καναδά, σε αντίθεση με τις σιδηροδρομικές εισαγωγές καναδικού αργού, που τον Μάιο ανήλθαν στα 55.000 bpd κατά μέσο όρο, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ (ΕΙΑ).

Πηγή: Reuters

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επίθεση σε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι τελευταίες εξελίξεις

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονταν, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, σε εξέλιξη στο δεξαμενόπλοιο που εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του αφού υπέστη επίθεση την Τετάρτη 21 Αυγούστου,…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }