Loading: News Submenu
Header Scripts Init

All-in της MOL στα FPSO

All-in της MOL στα FPSO

Email
LinkedIn
Facebook
X

Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον της Mitsui O.S.K. Lines (MOL) φαίνεται να κεντρίζουν οι υπεράκτιες πλατφόρμες παραγωγής, αποθήκευσης και εκφόρτωσης (FPSO) πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως αντανακλά η πρόσφατη αγορά μετοχών από τη MODEC.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιαπωνικής ναυτιλιακής εταιρείας, την Τρίτη 20 Αυγούστου, η MOL ολοκλήρωσε την αγορά 89.500 κοινών μετοχών της MODEC. Οι εν λόγω μετοχές, σε συνδυασμό με τις 10.162.300 μετοχές που έχει ήδη αποκτήσει από τον Ιούνιο του 2023, καθιστούν πλέον τη MOL κάτοχο μεριδίου ύψους 15% στη MODEC.

Υπενθυμίζεται ότι η MODEC είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες σχεδιασμού, κατασκευής και εγκατάστασης και λειτουργίας υπεράκτιων κατασκευών, όπως τα FPSO. Ενδεικτικά, υπό τον έλεγχό της βρίσκονται περίπου 20 πλωτές μονάδες.

Τέλος, η MOL αναμένεται να καταστήσει τη MODEC θυγατρική της, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «BLUE ACTION 2035», η οποία προβλέπει την επέκταση των μη ναυτιλιακών δραστηριοτήτων της. Στόχος της MOL είναι να αξιοποιήσει τις προηγμένες τεχνολογικές λύσεις της MODEC, ώστε να αναπτύξει τις υπεράκτιες δραστηριότητές της, στην εποχή της απανθρακοποίησης.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }