Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Αγοραπωλησίες $500 εκατ. για τη Navios

Αγοραπωλησίες $500 εκατ. για τη Navios

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου και α΄ εξαμήνου προχώρησε πρόσφατα η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης Navios Maritime Partners L.P., γνωστοποιώντας ακόμα ότι το 2024 έχει προχωρήσει σε κινήσεις ενίσχυσης του στόλου της στη second-hand αγορά συνολικού ύψους που ξεπερνά τα $500 εκατ.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της Navios Partners, με επικεφαλής την κ. Αγγελική Φράγκου, διαμορφώθηκαν στα $101,5 εκατ. για το β΄ τρίμηνο του 2024 και στα $174,8 εκατ. για το α΄ εξάμηνο του έτους.

Η εταιρεία προχώρησε στην απόκτηση επτά πλοίων στη second-hand αγορά έναντι αθροιστικά $501,1 εκατ. Τα τέσσερα από αυτά βρίσκονται υπό ναυπήγηση και είναι Aframax/LR2 tankers, εξοπλισμένα με scrubbers. Το κόστος των πλοίων, η παράδοση των οποίων αναμένεται μεταξύ του β΄ εξαμήνου του 2027 και του α΄ εξαμήνου του 2028, ανέρχεται σε $263,7 εκατ.

Επιπλέον, η εταιρεία προέβη στην απόκτηση δύο containerships, μηχανής διπλού καυσίμου, κατανάλωσης και μεθανόλης, τα οποία βρίσκονται υπό ναυπήγηση. Η παράδοση των πλοίων, το κόστος απόκτησης των οποίων ανήλθε σε $212 εκατ., αναμένεται το β΄ εξάμηνο του 2026.

Η τελευταία αγορά της Navios Partners το α΄ εξάμηνο του έτους αφορούσε ένα Ultra-handymax bulk carrier, ναυπηγημένο το 2015 και χωρητικότητας 61.339 dwt. Το κόστος απόκτησης του πλοίου ‒μέσω αξιοποίησης δικαιώματος προαίρεσης που διατηρούσε η Navios στο πλαίσιο συμβολαίου ναύλωσής του‒ ανήλθε σε $25,4 εκατ., ενώ η παράδοσή του αναμένεται το δ΄ τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Παράλληλα, η Navios Partners παρέλαβε τους τελευταίους μήνες τέσσερα νεότευκτα πλοία. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο παρέλαβε τρία containerships μεταφορικής ικανότητας 5.300 TEUs, ενώ τον Αύγουστο ένα Aframax/LR2 tanker.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στόλος της εταιρείας αριθμεί 75 bulk carriers, 56 tankers και 48 containerships. Στα πλοία αυτά περιλαμβάνονται 20 tankers και οκτώ containerships, τα οποία βρίσκονται υπό ναυπήγηση.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Βύθιση «Bayesian»: Έρευνα για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εις βάρος του καπετάνιου

Ο καπετάνιος του πολυτελούς γιοτ Bayesian, το οποίο βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την προηγούμενη Δευτέρα, ερευνάται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά…

Ο σκοτεινός στόλος εισχωρεί στο νηολόγιο του Μπαρμπάντος

Η μεταπήδηση πλοίων του σκοτεινού στόλου από νηολόγιο σε νηολόγιο αποτελεί έναν σημαντικό πονοκέφαλο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, μία από τις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }