Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στρατηγική κίνηση της Capital με επίκεντρο τα VLCCs

Στρατηγική κίνηση της Capital με επίκεντρο τα VLCCs

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε σημαντική κίνηση στη second-hand αγορά, προέβη η Capital, με επικεφαλής τον κ. Ευάγγελο Μαρινάκη, πραγματοποιώντας την πώληση εννέα δεξαμενοπλοίων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συμφωνίας, που υπεγράφη τη Δευτέρα 19 Αυγούστου, ανάμεσα στην ναυτιλιακή εταιρεία Bahri και την Capital Maritime, η πρώτη απέκτησε εννέα VLCCs, έναντι $1 δισ.

Ειδικότερα, στη πλειοψηφία τους, τα εν λόγω δεξαμενόπλοια έχουν ναυπηγηθεί στη Νότια Κορέα και είναι εξοπλισμένα με scrubbers. Επίσης, η μέση χωρητικότητα των πλοίων διαμορφώνεται στα 311.500 DWT, ενώ η μέση ηλικία τους ανέρχεται στα 5,9 έτη.

Όσον αφορά τη Bahri, η οποία έχει ήδη στην κατοχή της 40 VLCCs, σύμφωνα με στοιχεία της Clarksons, η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών μείωσης της μέσης ηλικίας των πλοίων της. Επιπλέον, τα συγκεκριμένα πλοία θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών της εταιρείας, η οποία πρόσφατα παρέλαβε επίσης δέκα νεότευκτα «πράσινα» δεξαμενόπλοια.

Πλέον, με την πώληση των εννέα πλοίων, η Capital Maritime διαθέτει δύο VLCCs, εξαιρουμένων εκείνων που βρίσκονται υπό ναυπήγηση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Bahri κατέβαλε το 10% της συνολικού ποσού κατά την υπογραφή και το υπόλοιπο, θα καταβληθεί με την παράδοση των πλοίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί σταδιακά μέχρι το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }