Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Στον «πάγο» τα αμερικανικά projects LNG

Στον «πάγο» τα αμερικανικά projects LNG

Email
LinkedIn
Facebook
X

Υπό πίεση παραμένει η βιομηχανία ενέργειας στις ΗΠΑ, καθώς projects παραγωγής LNG βρίσκονται στον «πάγο», ενώ εκείνα που είναι σε εξέλιξη αντιμετωπίζουν σκοπέλους.

Ειδικότερα, δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι οι ExxonMobil και QatarEnergy ανέβαλαν για ένα εξάμηνο την εκκίνηση του Golden Pass project στο Τέξας, αξίας $11 δισ. Πέραν αυτού, το project Rio Grande LNG της NextDecade, αξίας $18 δισ., έχει βρει σε τοίχο, λόγω της αντίστασης περιβαλλοντικών οργανώσεων.

Τα δύο αυτά projects μόνο, σε πλήρη λειτουργία, αναμένεται να προσθέσουν 5,9 δισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στις διεθνείς αγορές. Οποιαδήποτε καθυστέρηση περιορίζει περαιτέρω την προσφορά και αναμένεται να οδηγήσει σε άνοδο των τιμών.

Την ίδια ώρα, μετά από δύο έτη υψηλής δραστηριότητας, φέτος ούτε ένα project LNG στις ΗΠΑ δεν έχει λάβει Τελική Επενδυτική Απόφαση (FID).

Πάντως, τα βλέμματα στρέφονται στις επικείμενες εκλογές στην ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει διαμηνύσει ότι θα εκδώσει άδειες άμεσα εφόσον επανεκλεγεί. Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθεί και η Κάμαλα Χάρις σε περίπτωση που εκλεγεί, όμως η Δημοκρατική υποψήφια θα αντιμετωπίσει περισσότερους σκοπέλους στον συγκεκριμένο στόχο, εφόσον τα νέα projects θεωρηθεί ότι συνιστούν απειλή για τη βιοποικιλότητα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επίθεση σε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι τελευταίες εξελίξεις

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονταν, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, σε εξέλιξη στο δεξαμενόπλοιο που εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του αφού υπέστη επίθεση την Τετάρτη 21 Αυγούστου,…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }