Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι ινδικοί λιμένες (προσεχώς) σε απεργιακό κλοιό

Οι ινδικοί λιμένες (προσεχώς) σε απεργιακό κλοιό

Email
LinkedIn
Facebook
X

Εκτεταμένες απεργίες στα λιμάνια της Ινδίας κήρυξαν τα συνδικάτα των λιμενεργατών της χώρας, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 28 Αυγούστου, μετά τις ατελέσφορες, πολυετείς διαπραγματεύσεις με την επιτροπή του Υπουργείου Ναυτιλίας της Ινδίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, τα αιτήματα των εργαζομένων στα λιμάνια της Ινδίας παραμένουν ανεκπλήρωτα, παρά το γεγονός ότι η επιτροπή του Υπουργείου Ναυτιλίας και τα συνδικάτα των λιμενεργατών της χώρας έχουν ήδη συναντηθεί επτά φορές από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και κατετέθηκαν.

Έτσι, τα συνδικάτα των λιμενεργατών, που αντιπροσωπεύουν περίπου 20.000 εργαζομένους, κήρυξαν απεργία από τις 28 Αυγούστου, απαιτώντας την άμεση διευθέτηση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών αιτημάτων τους.

Η επικείμενη απεργία στα λιμάνια της Ινδίας εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε περαιτέρω καθυστερήσεις πλοίων και εμπορευμάτων. Το γεγονός αυτό θα επιδεινώσει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα συμφόρησης στα ασιατικά και ευρωπαϊκά λιμάνια, τα οποία έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο παγκόσμιο εμπόριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα μεγαλύτερα λιμάνια της Ινδίας (Τσενάι, Βομβάη, Κόχι) διακινούνται περίπου 1,62 δισ. τόνοι εμπορευμάτων ετησίως, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ναυτιλίας της Ινδίας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επίθεση σε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι τελευταίες εξελίξεις

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονταν, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, σε εξέλιξη στο δεξαμενόπλοιο που εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του αφού υπέστη επίθεση την Τετάρτη 21 Αυγούστου,…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }