Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι 13 συμφωνίες του Ιράκ με φόντο την ενεργειακή απεξάρτηση

Οι 13 συμφωνίες του Ιράκ με φόντο την ενεργειακή απεξάρτηση

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς το Ιράκ επιδιώκει να απεξαρτηθεί από το φυσικό αέριο του Ιράν, με το οποίο τροφοδοτούνται κατά κύριο λόγο οι ιρακινοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, το Υπουργείο Πετρελαίου της χώρας της Μέσης Ανατολής υπέγραψε πολλαπλές συμφωνίες με εταιρείες ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται ανακοίνωση του Υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ, την Τετάρτη 14 Αυγούστου, το Ιράκ υπέγραψε συμφωνίες εξερεύνησης πετρελαίου και φυσικού αερίου σε 13 μπλοκ και πεδία της χώρας. Οι εν λόγω συμφωνίες εκτιμάται ότι θα συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου της χώρας κατά 750.000 βαρέλια ανά ημέρα και κατά 850 εκατ. κυβικά πόδια ανά ημέρα αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι δέκα από τα δημοπρατηθέντα μπλοκ και πεδία πετρελαίου και φυσικού αερίου, θα διερευνηθούν από κινεζικές εταιρείες.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }