Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η παγκοσμίως πρώτη εγκατάσταση rotor sail σε Capesize

Η παγκοσμίως πρώτη εγκατάσταση rotor sail σε Capesize

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την παγκοσμίως πρώτη εγκατάσταση rotor sail σε Capesize bulk carrier ανακοίνωσε την Τρίτη 20 Αυγούστου η Mitsui O.S.K. Lines (MOL). Πρόκειται για ένα πλοίο χωρητικότητας 200.000 dwt, το οποίο είναι ναυλωμένο από τη Vale για μεταφορά σιδηρομεταλλεύματος.

Στο πλοίο εγκαταστάθηκαν δύο rotor sails της Norsepower, διαστάσεων 35 x 5 μ. Το πλοίο αναμένεται να πετύχει από 6% έως 10% λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στα routes Βραζιλίας-Άπω Ανατολής στα οποία δραστηριοποιείται.

Η συμφωνία αυτή συνιστά απότοκο τόσο της συνεργασίας των MOL και Vale όσο και του γεγονότος ότι οι δύο εταιρείες έχουν θέσει φιλόδοξους στόχους αναφορικά με την ενεργειακή τους μετάβαση.

Τα Rotor Sails, γνωστά και ως «Flettner Rotors», είναι κάθετοι κύλινδροι οι οποίοι, όταν περιστρέφονται, αξιοποιούν την αιολική ενέργεια και μέσω του φαινομένου Magnus παράγουν βοηθητική ισχύ πρόωσης, προσφέροντας σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου και μείωση εκπομπών.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }