Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Φρένο στις διαλύσεις πλοίων το 2024

Φρένο στις διαλύσεις πλοίων το 2024

Email
LinkedIn
Facebook
X

Περιορισμένη παραμένει η δραστηριότητα στις διαλύσεις πλοίων εντός του 2024, με τη συνδυαστική επίδραση των κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία και της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα να κρατά τα πλοία μακριά από τις γιάρδες διάλυσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Xclusiv σε πρόσφατη έκθεσή της, ειδικά στην αγορά των tankers και των gas carriers υπάρχει υψηλή ζήτηση για πλοία μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν στη μεταφορά εμπορευμάτων που υπόκεινται σε κυρώσεις. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αναδιάταξη των routes, έχει βάλει φρένο στις διαλύσεις.

Τα δεδομένα της Xclusiv κάνουν λόγο για διαλύσεις ύψους 3 εκατ. dwt στα bulk carriers και στα tankers την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2024, επίπεδα που συνιστούν ετήσια πτώση της τάξεως του 14%.

Επιπλέον, είναι άξιο αναφοράς ότι τα επίπεδα διαλύσεων το α΄ τρίμηνο του 2024 ήταν υψηλότερα από εκείνα του δ΄ τριμήνου του 2023. Ωστόσο, το β΄ τρίμηνο του 2024 κατεγράφησαν τα χαμηλότερα επίπεδα διαλύσεων σε τριμηνιαία βάση από το β΄ τρίμηνο του 2008.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επίθεση σε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα: Οι τελευταίες εξελίξεις

Τρεις πυρκαγιές βρίσκονταν, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, σε εξέλιξη στο δεξαμενόπλοιο που εγκαταλείφθηκε από το πλήρωμά του αφού υπέστη επίθεση την Τετάρτη 21 Αυγούστου,…

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }