Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Επίθεση σε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Επίθεση σε ελληνικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο πετρελαϊκών προϊόντων Sounion ανέφερε πως δέχθηκε επίθεση από δύο μικρά σκάφη και επλήγη από τρία βλήματα σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης, ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου UKMTO.

Δεν υπάρχουν θύματα -ή κάποιος τραυματισμός βάσει ανακοίνωσης του ΥΝΑΝΠ- μεταξύ των 25 μελών του πληρώματος του δεξαμενοπλοίου, το οποίο όμως δεν είναι πλέον σε θέση να κάνει ελιγμούς, πρόσθεσε η UKMTO, καθώς από το συμβάν προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Το πλοίο ανέφερε πως το πλησίαζαν δύο μικρά σκάφη με γύρω στους 15 επιβαίνοντες, καθώς και μια σύντομη ανταλλαγή πυρών μικρών όπλων, ανέφερε η UKMTO.

Η ανταλλαγή πυρών έλαβε χώρα σε απόσταση 77 ναυτικών μιλίων δυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης, πρόσθεσε.

Εξάλλου η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανέφερε ένα επεισόδιο στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενημέρωση (12.32 – Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ): Καλά στην υγεία τους τα 25 μέλη του πληρώματος 

Καλά στην υγεία τους είναι τα 25 μέλη του πληρώματος του υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιου πετρελαϊκών προϊόντων Sounion που διαχειρίζεται η Delta Tankers και το οποίο δέχθηκε επίθεση με βλήματα από δύο μικρά σκάφη στην Ερυθρά Θάλασσα, στα ανοιχτά της Υεμένης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το λιμενικό σώμα το πλοίο που έχει ακινητοποιηθεί, δεν έχει ελληνικό πλήρωμα, ενώ έχει υποστεί μικρές υλικές ζημιές. Επίσης πηγές αναφέρουν ότι στο πλοίο επέβαινε ένοπλη ασφάλεια και υπήρξε σύντομη ανταλλαγή πυρών .

Σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία για την ασφάλεια του θαλάσσιου εμπορίου UKMTO το επεισόδιο σημειώθηκε σε απόσταση 77 ναυτικών μιλίων δυτικά του λιμανιού Χοντέιντα της Υεμένης.

Εξάλλου η βρετανική εταιρεία για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας Ambrey ανέφερε ένα ακόμα επεισόδιο στην ίδια περιοχή, χωρίς όμως να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τελευταία Ενημέρωση (15.35 – Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ): Η τοποθέτηση του ΥΝΑΝΠ για το περιστατικό

Tην επίθεση εναντίον του ελληνόκτητου πλοίου Sounion στην Ερυθρά Θάλασσα από την οποία δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός παρά μόνο μικρές υλικές ζημιές, καταδίκασε με σημερινή του ανακοίνωση, ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης.

«Η επίθεση αυτή αποτελεί κατάφωρη παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της διεθνούς ναυσιπλοΐας» ανέφερε ο υπουργός και επισήμανε ότι «τέτοιου είδους ενέργειες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών και διαταράσσουν την ελεύθερη διακίνηση αγαθών μέσω των κρίσιμων θαλάσσιων διαδρόμων».

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }