Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Επιπλέον πέντε containerships στο orderbook της PIL

Επιπλέον πέντε containerships στο orderbook της PIL

Email
LinkedIn
Facebook
X

Συνέχεια στο πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου της Pacific International Lines (PIL), με νέα παραγγελία για πέντε containerships, μεταφορικής ικανότητας 13.000 TEUs το καθένα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της PIL, η εταιρεία τακτικών γραμμών τοποθέτησε παραγγελίες για πέντε containerships, μεγέθους Neo Panamax, στο κινεζικό ναυπηγείο Hudong Zhonghua. Τα νεότευκτα πλοία θα είναι εξοπλισμένα με κινητήρες διπλού καυσίμου, έχοντας τη δυνατότητα να καταναλώνουν τόσο LNG όσο και συμβατικό καύσιμο, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις προσπάθειες απανθρακοποίησης των δραστηριοτήτων της PIL.

Η παράδοσή τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί σταδιακά, αρχής γενομένης από τα τέλη του 2026.

Credit: PIL

Επιπλέον, υπενθυμίζεται ότι η PIL κατασκευάζει επί του παρόντος τέσσερα containerships μεταφορικής ικανότητας 14.000 TEUs και τέσσερα containerships μεταφορικής ικανότητας 8.200 TEUs, όλα εξοπλισμένα με κινητήρες διπλού καυσίμου κατανάλωσης LNG. Τα δύο πρώτα από τα containerships των 14.000 TEUs αναμένεται να παραδοθούν εντός του τρέχοντος έτους.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τριετής επέκταση της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης Κύπρου-Ελλάδας

Για επιπλέον τρία έτη επεκτείνεται η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, όπως ανακοίνωσε το Υφυπουργείο Ναυτιλίας της Κύπρου την Παρασκευή 23 Αυγούστου. Μετά την αξιολόγηση…

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }