Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Άνοδος του πληθωρισμού τον Ιούλιο

Άνοδος του πληθωρισμού τον Ιούλιο

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στο 3% διατηρεί την δεύτερη εκτίμησή της για τον ετήσιο πληθωρισμό στην Ελλάδα τον Ιούλιο η Eurostat. Έναν μήνα πριν ήταν στο 2,5%.

Οι τιμές των τροφίμων στη χώρα μας δείχνουν ετήσια αύξηση κατά 1,2% τον Ιούλιο. Έναν μήνα πριν κατέγραφαν ετήσια άνοδο κατά 1%. Την ίδια ώρα, στο 2,6% τσίμπησε ο ετήσιος πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ τον Ιούλιο, από 2,5% τον Ιούνιο. Ένα χρόνο πριν, ήταν 5,3%.

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν 2,8% τον Ιούλιο, από 2,6% τον Ιούνιο. Ένα χρόνο πριν, ήταν 6,1%.Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία (0,5%), τη Λετονία (0,8%) και τη Δανία (1,0%). Τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (5,8%), το Βέλγιο (5,4%) και την Ουγγαρία (4,1%). Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2024, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε εννέα κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε τέσσερα και αυξήθηκε σε δεκατέσσερα. Την υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ είχαν οι υπηρεσίες (+1,82 %), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,45 %), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,19%) και την ενέργεια (+0,12 %).

Πηγή: ΕΒΕΑ

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αιολική πρόωση: Σε κομβικό σημείο για ταχύτερη υιοθέτηση από τη ναυτιλία

Θετικές διαφαίνονται οι προοπτικές ευρύτερης υιοθέτησης συστημάτων αιολικής πρόωσης από τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο νηογνώμονας LR σε σχετική ανακοίνωσή του, βρισκόμαστε…

H διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε υψηλά επίπεδα παγκοσμίως

Έτος ισχύος για τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων το 2024, με τα δεδομένα να δείχνουν σημαντική άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο το α΄ εξάμηνο του έτους. Ειδικότερα,…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }