Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση: Το Βραβείο Ευκράντη 2023 στη Seaven Tanker and Dry Management

Αρωγή στη ναυτική εκπαίδευση: Το Βραβείο Ευκράντη 2023 στη Seaven Tanker and Dry Management

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, έλαβε χώρα η 16η τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη.

Τα Βραβεία Ευκράντη διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά από το 2008 και αποτελούν μια εκδήλωση που έχει λάβει θεσμική διάσταση στη συνείδηση της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Το Βραβείο Ευκράντη 2023 για την Αρωγή στη Ναυτική Εκπαίδευση από Ναυτιλιακή Προσωπικότητα ή Φορέα απονεμήθηκε στη Seaven Tanker and Dry Management Inc.

Η Seaven Tanker and Dry Management Inc. είναι μια δεύτερης γενιάς οικογενειακή εταιρεία, που επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στη διαχείριση oil/chemical tankers και cement carriers. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2003 από την οικογένεια Τσαλαμανιού με την αρχική επωνυμία Evia Petrol, με βασικό στόχο τη δραστηριοποίηση στην εγχώρια αγορά πετρελαίου και τσιμέντου, αλλά και τη συνεργασία με εμπορικούς οίκους/trading houses διεθνούς εμβέλειας στους συγκεκριμένους κλάδους.

Η Seaven διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή 6 cement carriers και 11 oil/chemical tankers. Σημειώνεται πως τα πλοία μεταφοράς πετρελαίου/χημικών της εταιρείας είναι όλα εγγεγραμμένα στο ελληνικό νηολόγιο.

Διαχρονικά η Seaven απασχολεί σημαντικό αριθμό Ελλήνων αξιωματικών γέφυρας και μηχανής, ενώ κάθε χρόνο προχωρά στη ναυτολόγηση δοκίμων από τις ΑΕΝ της χώρας, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το ναυτικό επάγγελμα για πρώτη φορά στα πλοία της εταιρείας. Ταυτόχρονα, η εταιρεία φροντίζει για τη διαρκή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εν ενεργεία ναυτικών και στελεχών της, έχοντας την ίδια στιγμή ως στόχο τη δημιουργία ενός διαρκώς βελτιούμενου εργασιακού περιβάλλοντος γι’ αυτούς. Στο ίδιο μήκος κύματος, η Seaven προχωρά επίσης στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν τη γνωριμία της γενιάς Ζ με τα επαγγέλματα της θάλασσας.

Ως μέλος της ΕΕΝΜΑ, η εταιρεία συμμετέχει σε ετήσιο πρόγραμμα υποτροφιών το οποίο στόχο έχει όχι μόνο την ενίσχυση οικονομικά ασθενέστερων φοιτητών ναυτιλιακών προγραμμάτων ΑΕΙ αλλά και την επιβράβευση της αριστείας.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των φετινών Βραβείων Ευκράντη αποφάσισαν να τιμήσουν τη Seaven στην κατηγορία της Αρωγής στη Ναυτική Εκπαίδευση, καθώς αναγνώρισαν -μεταξύ άλλων- τη δυναμική παρουσία της εταιρείας σε πολυάριθμα επιμορφωτικά fora που αφορούν την προσέλκυση νέων στα ναυτικά επαγγέλματα αλλά και την προβολή της ναυτιλιακής βιομηχανίας στην ευρύτερη κοινωνία. Παράλληλα, η κριτική επιτροπή τόνισε τη σημασία της επιβράβευσης της προσπάθειας μιας επιχείρησης, η οποία έχει δημιουργήσει και διατηρεί έναν σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με νέους φοιτητές ΑΕΙ και σπουδαστές ΑΕΝ, δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον για τη διατήρηση της ελληνικής ναυτικής και ναυτιλιακής κληρονομιάς.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Seaven Tanker and Dry Management, αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός βραβείου:

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

«Χείρα βοηθείας» στους νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια θα έχουν οι νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το διδακτικό έτος 2024-2025, προκειμένου αυτοί να μεταβούν…

Κομφούζιο σε ιαπωνικό αεροδρόμιο λόγω ενός χαμένου… ψαλιδιού

Ένα πρωτοφανές περιστατικό έλαβε χώρα, στο αεροδρόμιο «New Chitose», στην πόλη Χοκκάιντο της Ιαπωνίας, προκαλώντας δεκάδες ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων, κατά τη διάρκεια του…

Οι κινήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών για την ανανέωση του στόλου

Τη δραστηριότητά τους στις παραγγελίες και αγοραπωλησίες πλοίων συνέχισαν οι Έλληνες πλοιοκτήτες την περασμένη εβδομάδα. Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Xclusiv, η Samos…

INTERTANKO και DNV «δίνουν τα χέρια»: Στο επίκεντρο τα δεδομένα των εκπομπών πλοίων

Μια νέα συμφωνία με φόντο την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας κατέστη πρόσφατα γνωστή, με την INTERTANKO και τον DNV να εστιάζουν στο διαμοιρασμό δεδομένων αναφορικά…

Containerships κατανάλωσης LNG: Οι κολοσσοί-οδηγοί της κούρσας

Τα containerships κατανάλωσης LNG διαδραματίζουν ολοένα και πιο κεντρικό ρόλο στον παγκόσμιο στόλο, με εταιρείες-κολοσσούς να κρατούν τα ηνία. Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη ανάρτηση…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }