Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ψήφος εμπιστοσύνης της NAVARONE S.A. στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster

Ψήφος εμπιστοσύνης της NAVARONE S.A. στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, έλαβε χώρα η 16η τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη.

Τα Βραβεία Ευκράντη διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά από το 2008 και αποτελούν μια εκδήλωση που έχει λάβει θεσμική διάσταση στη συνείδηση της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

To Βραβείο Eυκράντη 2023 για την Υποστήριξη της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε στη NAVARONE S.A.

Η NAVARONE S.A. ιδρύθηκε το 1970, αρχικά ως ναυλομεσιτική εταιρεία, προσφέροντας τις υπηρεσίες της στην εγχώρια αλλά και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα. Εντός ολίγων ετών, η εταιρεία διεύρυνε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στη διαχείριση πλοίων. Χάρη στη δυναμική ενασχόλησή της στην SnP αγορά, κατά την περίοδο 1974-1985, η NAVARONE αποφάσισε την εξ ολοκλήρου λειτουργία της ως εταιρεία διαχείρισης πλοίων.

Κατά τις επόμενες δεκαετίες, χάρη σε στρατηγικές συνεργασίες με διεθνείς ναυτιλιακούς Οίκους, η εταιρεία, διαχειριζόμενη έναν στόλο bulk carriers διαφόρων μεγεθών, ενίσχυσε σημαντικά την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στη ναυσιπλοΐα σε θαλάσσιες περιοχές καλυμμένες με πάγο και στο ιδιαίτερα απαιτητικό εμπόριο των Μεγάλων Λιμνών στα σύνορα ΗΠΑ και Καναδά.

Πλέον, η NAVARONE S.A., υπό την ηγεσία του κ. Ορέστη Γκιόκα, έχει συμπληρώσει περισσότερα από 50 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στο διεθνές ναυτιλιακό στερέωμα, με έναν στόλο 23 πλοίων υπό διαχείριση και τεσσάρων υπό πλοιοκτησία.

Παρά τις πρόσφατες προκλήσεις που επηρέασαν τη ναυτιλία σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως η πανδημία της Covid-19 και η πολεμική σύγκρουση Ρωσίας και Ουκρανίας, η NAVARONE διατήρησε την εύρυθμη λειτουργία της και τις δεσμεύσεις για τη βελτίωση της επιχειρησιακής της απόδοσης και την τήρηση αυστηρών προτύπων σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλεια εν πλω, αλλά και την πρόληψη της ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Η εταιρεία είναι μέλος της INTERCARGO και της HELMEPA, ενώ κατά τη φετινή χρονιά έλαβε τη διακεκριμένη πιστοποίηση της DryBMS.

Το Βραβείο Ευκράντη Υποστήριξης της Ελληνικής Ναυτιλιακής Επιχειρηματικότητας απονεμήθηκε έπειτα από ετυμηγορία της HEMEXPO, της Ένωσης Ελλήνων Κατασκευαστών Ναυτιλιακού Εξοπλισμού.

Η NAVARONE S.A. αναδείχθηκε από τη φετινή κριτική επιτροπή χάρη στη συμβολή της στην υποστήριξη του ελληνικού ναυτιλιακού cluster και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει στις ελληνικές εταιρείες κατασκευής ναυτιλιακού εξοπλισμού. Στην απόφαση της κριτικής επιτροπής βάρυνε επίσης το διεθνές εκτόπισμα της εταιρείας αλλά και η εξειδίκευσή της στη διαχείριση πλοίων σε ειδικές συνθήκες ναυσιπλοΐας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη NAVARONE S.A., αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός Βραβείου:

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Χούθι και Χεζμπολάχ στο στόχαστρο νέων αμερικανικών κυρώσεων

Δίχως σταματημό συνεχίζεται η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη στοχοποίηση πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως σημειώνει…

Άνοδος της συμφόρησης στους κινεζικούς λιμένες και χαμόγελα για τα bulk carriers

Με υψηλότερους ρυθμούς έναντι του περσινού Αυγούστου αυξάνεται η συμφόρηση bulk carriers στους κινεζικούς λιμένες. Ειδικότερα, σύμφωνα με δεδομένα της Signal Ocean Platform, στις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }