Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Ο λιμένας της Σμύρνης, «πόλος» έλξης για το Άμπου Ντάμπι

Ο λιμένας της Σμύρνης, «πόλος» έλξης για το Άμπου Ντάμπι

Email
LinkedIn
Facebook
X

Τον περασμένο Δεκέμβριο, δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters έκανε πρώτη φορά λόγο για το ενδιαφέρον του Άμπου Ντάμπι για τον λιμένα της Σμύρνης, ο οποίος συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους λιμένες της Τουρκίας όσον αφορά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Σύμφωνα με νέα δεδομένα του Reuters, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Τουρκία ‒και συγκεκριμένα το Turkey Wealth Fund (TWF), στο χαρτοφυλάκιο του οποίου ανήκει ο λιμένας της Σμύρνης‒ και την κρατική εταιρεία διαχείρισης των λιμένων του Άμπου Ντάμπι, AD Ports Group (ADP), συνεχίζονται, παρά τις καθυστερήσεις που επέφερε το ενδιαφέρον άλλων επενδυτών. Η διαφαινόμενη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορά την εξαγορά μεριδίου του λιμένα από την ADP, αξίας $500 εκατ.

Στόχος της ADP είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, αποκτώντας δικαιώματα εκμετάλλευσης ενός λιμένα στο Αιγαίο, όπως της Σμύρνης. Τέλος, από την πλευρά του, το TWF επιδιώκει να δημιουργήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία τόσο για τον λιμένα της Σμύρνης όσο και για το σύνολο της τουρκικής οικονομίας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }