Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Υποβρύχιος ακτινοβολούμενος ήχος: Ένα project υπόσχεται προστασία της υποθαλάσσιας ζωής

Υποβρύχιος ακτινοβολούμενος ήχος: Ένα project υπόσχεται προστασία της υποθαλάσσιας ζωής

Email
LinkedIn
Facebook
X

H διεθνής ναυτιλία, με την υποστήριξη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), στρέφεται προς πρωτοποριακές τεχνολογίες για τη διατήρηση της υποθαλάσσιας ζωής, με το έργο HyPNoS να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο. Σε συνεργασία με τον Transport Canada και την BC Ferries, η εταιρεία πρόωσης Schottel εξέτασε τις εκπομπές υποβρύχιου ακτινοβολούμενου ήχου (URN) από συστήματα πρόωσης στο Βανκούβερ του Καναδά. Η έρευνα επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός πλήρως ολοκληρωμένου συστήματος για τη μέτρηση, την πρόβλεψη και την αναφορά του θορύβου.

Η καινοτομία του έργου HyPNoS βασίζεται στη χρήση μηχανικής μάθησης για την ανάπτυξη ενός μοναδικού URN συστήματος παρακολούθησης. Αυτό το σύστημα παρέχει άμεση ανατροφοδότηση στο πλήρωμα και στους χειριστές των πλοίων, ενημερώνοντάς τους για τα επίπεδα θορύβου υποθαλάσσια. Επιτρέπει επίσης την άμεση προσαρμογή των λειτουργικών τακτικών για τη μείωση του θορύβου. Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν τόσο σε πλοία της κλάσης Coastal των BC Ferries στον Καναδά όσο και σε εγκαταστάσεις της Schottel στη Γερμανία, με τα αποτελέσματα να δείχνουν μείωση του URN κατά πέντε ντεσιμπέλ χάρη σε βελτιστοποιημένες τροποποιήσεις στις προπέλες.

Επιπλέον, το HyPNoS έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη εργαλείων υπολογιστικής ρευστοδυναμικής για την ανάλυση και την πρόβλεψη του θορύβου που εκπέμπεται από τα πλοία και το θαλάσσιο περιβάλλον. Η προσπάθεια αυτή βοηθάει τους χειριστές των πλοίων να κατανοούν καλύτερα τις εκπομπές θορύβου που προκαλούν τα πλοία τους. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση των χειριστών σχετικά με τις επιπτώσεις του URN επιτρέπουν τη λήψη μέτρων για τη μείωση του θορύβου, όπως η ρύθμιση της ταχύτητας ή η αλλαγή διαδρομής του πλοίου. Με αυτόν τον τρόπο υιοθετούνται πρακτικές που βελτιώνουν την ποιότητα της θαλάσσιας μεταφοράς με περιβαλλοντικά φιλικό αποτύπωμα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα
εμποριο

17 έργα αναβάθμισης ελληνικών λιμένων

Σε ρότα αναβάθμισης εισέρχονται οι λιμένες της Ελλάδας, με 17 projects συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ να εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.…

Οι θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου χάνουν «έδαφος»

Σημαντική πτώση φέρεται να κατέγραψαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας τον περασμένο Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Xclusiv, o συνολικός…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }