Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε άνοδο το εμπόριο άνθρακα το 2024: Οι νικητές και οι ηττημένοι του έτους

Σε άνοδο το εμπόριο άνθρακα το 2024: Οι νικητές και οι ηττημένοι του έτους

Email
LinkedIn
Facebook
X

Το παγκόσμιο εμπόριο άνθρακα το 2024 αναμένεται να καταγράψει ανάπτυξη, εξέλιξη που φέρεται να αποδίδεται κυρίως στην ισχυρή ζήτηση από την Ασία. Όπως αναφέρει σε πρόσφατη έκθεσή της η ναυλομεσιτική Xclusiv, η Κίνα συνεχίζει να αυξάνει τις εισαγωγές της, παρότι έχει υψηλά αποθέματα.

Την ίδια ώρα, η Ινδία αποτελεί επιπλέον μια σημαντική χώρα από πλευράς διαρκούς και ισχυρής ζήτησης, ενώ από την άλλη Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Ταϊβάν αναμένεται να μειώσουν τις εισαγωγές τους. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ότι το Βιετνάμ θα ξεπεράσει την Ταϊβάν και θα καταστεί πέμπτος μεγαλύτερος εισαγωγέας άνθρακα το 2024.

Από πλευράς προσφοράς, η Xclusiv σημειώνει ότι η Ινδονησία θα επωφεληθεί περισσότερο από την αυξημένη ασιατική ζήτηση. Η Ρωσία αντιμετωπίζει σκοπέλους, λόγω των κυρώσεων της Δύσης αλλά και προκλήσεων στην παραγωγή, και εξαιτίας αυτού οι εξαγωγές της αναμένεται να σημειώσουν πτώση 16 εκατ. τόνων το 2024.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Διαβάστε στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που κυκλοφορεί

Τα Ναυτικά Χρονικά παρουσιάζουν στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2024 την επικαιρότητα στον χώρο της ναυτιλιακής, οικονομικής και πολιτικής ειδησεογραφίας. Πιο συγκεκριμένα στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }