Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου χάνουν «έδαφος»

Οι θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου χάνουν «έδαφος»

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σημαντική πτώση φέρεται να κατέγραψαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας τον περασμένο Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Xclusiv, o συνολικός όγκος πετρελαίου που μεταφέρουν δεξαμενόπλοια (τα οποία δεν συνδέονται με κάποιον τρόπο με τις G7) μειώθηκε άνω του 10%.

Η πτώση αυτή αποδίδεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως οι αυξημένες δυτικές κυρώσεις, οι εθελούσιες μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου από τη Ρωσία αλλά και στην ανάκαμψη της εγχώριας διύλισης πετρελαίου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Xclusiv, η καταγραφείσα εικόνα ενδέχεται να μην είναι άξια προβληματισμού, δεδομένου ότι, παρά τα όποια μέτρα έχουν ληφθεί στο παρελθόν για περιορισμό του εμπορίου πετρελαίου της Ρωσίας από τη Δύση (κυρίως), η Κίνα και η Ινδία έχουν αποδείξει ότι θα συνεχίζουν να αγοράζουν ρωσικό αργό.

Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου διαδραματίζουν ναυτιλιακές εταιρείες του Χονγκ Κονγκ και της Κίνας, στις οποίες αντιστοιχεί η μεταφορά περίπου 29% των συνολικών εξαγωγών ρωσικού πετρελαίου.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Διαβάστε στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που κυκλοφορεί

Τα Ναυτικά Χρονικά παρουσιάζουν στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2024 την επικαιρότητα στον χώρο της ναυτιλιακής, οικονομικής και πολιτικής ειδησεογραφίας. Πιο συγκεκριμένα στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }