Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Άφιξη του πρώτου κινεζικού πλοίου στη Ρωσία μέσω του Βόρειου Περάσματος

Άφιξη του πρώτου κινεζικού πλοίου στη Ρωσία μέσω του Βόρειου Περάσματος

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπεγράφη τον Μάιο του 2024 ανάμεσα στη διοίκηση της περιφέρειας Αρχάγγελσκ της Ρωσίας, την εταιρεία Torgmail και τον εμπορικό λιμένα του Αρχάγγελσκ, που προέβλεπε την ενίσχυση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από το Βόρειο Πέρασμα, την Τρίτη 13 Αυγούστου αφίχθη στον λιμένα του Αρχάγγελσκ το πρώτο containership από την Κίνα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του TASS, που επικαλείται ανακοίνωση της διοίκησης της εν λόγω περιφέρειας, ένα containership από την Κίνα αφίχθη στον λιμένα του Αρχάγγελσκ, διανύοντας 6.600 ναυτικά μίλια, κατά μήκος της διαδρομής «Arctic Express No 1» του Βόρειου Περάσματος. Το πλοίο μετέφερε 500 containers προς τη ρωσική περιφέρεια και σε λίγες ημέρες θα κατευθυνθεί προς την Κίνα, μεταφέροντας εμπορεύματα από εξαγωγείς του Αρχάγγελσκ.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδρομή «Arctic Express No 1» συνδέει λιμένες της Κίνας με την περιφέρεια Αρχάγγελσκ, μέσω του Βόρειου Περάσματος, εξασφαλίζοντας την άμεση σύνδεση της Μόσχας με την Κίνα.

Τέλος, τις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένονται ακόμα δύο containerships να φτάσουν στην εν λόγω περιοχή, μέσω της διαδρομής «Arctic Express No 1», ενώ η κινεζική εταιρεία NewNew Shipping Line σχεδιάζει να πραγματοποιήσει δέκα προσεγγίσεις πλοίων κατά τη φετινή περίοδο ναυσιπλοΐας στο Βόρειο Πέρασμα, δημιουργώντας έτσι μια τακτική γραμμή εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Ρωσίας και Κίνας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Διαβάστε στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που κυκλοφορεί

Τα Ναυτικά Χρονικά παρουσιάζουν στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2024 την επικαιρότητα στον χώρο της ναυτιλιακής, οικονομικής και πολιτικής ειδησεογραφίας. Πιο συγκεκριμένα στο τεύχος των Ναυτικών Χρονικών που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }