Loading: News Submenu
Header Scripts Init
δεξαμενοπλοια

Συμμαχία των νηολογίων ενάντια στον «σκοτεινό στόλο»

Συμμαχία των νηολογίων ενάντια στον «σκοτεινό στόλο»

δεξαμενοπλοια
Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε μια πρωτοβουλία ενάντια στον «σκοτεινό στόλο» προχώρησαν κορυφαία νηολόγια, τα οποία θα αξιοποιήσουν μια κοινή βάση δεδομένων για την αναγνώριση πλοίων που αλλάζουν συχνά-πυκνά νηολόγιο και ιδιοκτήτη.

Στόχο αποτελεί η μείωση του «flag hopping», όπως αποδίδεται από ξένα ειδησεογραφικά μέσα, του φαινομένου δηλαδή μεταπήδησης πλοίων από τη μία σημαία στην επόμενη. Η βάση δεδομένων Registry Information Sharing Compact περιλαμβάνει νηολόγια όπως της Λιβερίας, του Παναμά και των Νήσων Μάρσαλ.

Επί της ουσίας αποτελεί ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο, που θα μπορούν να αξιοποιούν τα νηολόγια για τον διαμοιρασμό και την εύρεση πληροφοριών αναφορικά με το παρελθόν πλοίων.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως άξονα τη διαφάνεια και τον διαμοιρασμό πρωτοβουλιών και δύναται να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην καταπολέμηση πλοίων που εμπορεύονται φορτία χωρών που υπόκεινται σε κυρώσεις, αλλά και πλοίων που υπόκεινται σε κυρώσεις αυτά καθαυτά.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Χούθι και Χεζμπολάχ στο στόχαστρο νέων αμερικανικών κυρώσεων

Δίχως σταματημό συνεχίζεται η επιβολή αμερικανικών κυρώσεων σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στη στοχοποίηση πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα. Όπως σημειώνει…

Άνοδος της συμφόρησης στους κινεζικούς λιμένες και χαμόγελα για τα bulk carriers

Με υψηλότερους ρυθμούς έναντι του περσινού Αυγούστου αυξάνεται η συμφόρηση bulk carriers στους κινεζικούς λιμένες. Ειδικότερα, σύμφωνα με δεδομένα της Signal Ocean Platform, στις…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }