Loading: News Submenu
Header Scripts Init

MSC: Ακόμα 12 containerships στο orderbook και ρεκόρ μεριδίου αγοράς

MSC: Ακόμα 12 containerships στο orderbook και ρεκόρ μεριδίου αγοράς

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στο πλαίσιο διεύρυνσης του μεριδίου της στην αγορά των containerships, η MSC συνεχίζει να αυξάνει το ήδη γιγαντιαίο orderbook της, με νέα παραγγελία σε ναυπηγείο της Κίνας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Xclusiv, η MSC τοποθέτησε παραγγελίες για τη ναυπήγηση 12 containerships, μεταφορικής ικανότητας 21.000 TEUs το καθένα, στο ναυπηγείο Jiangsu Haitong της Κίνας. Οι παραδόσεις των εν λόγω πλοίων αναμένεται ξεκινήσουν το 2027 και να ολοκληρωθούν το 2029.

Υπενθυμίζεται ότι, μέχρι στιγμής φέτος, η εταιρεία-κολοσσός των τακτικών γραμμών έχει ήδη παραλάβει πλοία μεταφορικής ικανότητας 400.000 TEUs, αυξάνοντας έτσι το μερίδιό της στην αγορά, το οποίο πλέον ανέρχεται στο 19,8%, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της Alphaliner.

Πρόκειται για το υψηλότερο μερίδιο αγοράς που έχει καταγραφεί ιστορικά στη ναυτιλία τακτικών γραμμών, καθώς ξεπέρασε εκείνο του 19,4%, που κατείχε η Maersk το 2018. Έκτοτε, το μερίδιο αγοράς της δανέζικης εταιρείας μειώθηκε σε καθένα από τα επόμενα πέντε συναπτά έτη, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στην MSC να κυριαρχήσει στην αγορά.

Τέλος, πέρα από την MSC, ακόμα τρεις εταιρείες είδαν το μερίδιό τους στην αγορά να αυξάνεται σε ετήσια βάση. Ειδικότερα, η γερμανική Hapag-Lloyd αύξησε το μερίδιό της από το 6,8% στο 7,2%, η ιαπωνική Ocean Network Express (ONE) από το 5,9% στο 6,4%, ενώ το μερίδιο της ισραηλινής ZIM διαμορφώνεται πλέον στο 2,4%.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Δύσκολο το «αντίο» της Κίνας στον άνθρακα

Παρά το γεγονός ότι πληθώρα κρατών παγκοσμίως προσπαθούν να περιορίσουν σταδιακά την παρουσία των ορυκτών καυσίμων στην ενεργειακή τους εξίσωση, στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης…

H Saudi Aramco κλείνει το μάτι στο LNG

Τις βλέψεις για επέκταση του χαρτοφυλακίου της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας του κόσμου στο LNG επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της πρόσφατα. Συγκεκριμένα. ο πρόεδρος και CEO…

Στροφή των Ευρωπαίων καταναλωτών στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μια δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η πώληση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Αν και πριν λίγο καιρό η ζήτηση ήταν μικρή, εντούτοις αυτή το τελευταίο…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }