Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Meyer Werft: Fully booked έως το 2028 αλλά και σε αναζήτηση σανίδας σωτηρίας

Meyer Werft: Fully booked έως το 2028 αλλά και σε αναζήτηση σανίδας σωτηρίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα ναυπηγεία Meyer Werft και τη γερμανική κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση των πρώτων βρίσκονται σε εξέλιξη, τα γερμανικά ναυπηγεία παρέδωσαν το Σάββατο 3 Αυγούστου στην Disney Cruise Line ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο.

Συγκεκριμένα, η Disney Cruise Line παρέλαβε το δεύτερο από τα τρία κρουαζιερόπλοια τα οποία έχει παραγγείλει στα ναυπηγεία Meyer Werft, ονόματι «Disney Treasure». Το νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο, με ολική χωρητικότητα 144.000 τόνων, είναι ικανό να φιλοξενήσει 4.000 επισκέπτες και θα τεθεί σε λειτουργία στις 21 Δεκεμβρίου, έχοντας ως «home port» τον λιμένα Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

Όπως και το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, το «Disney Treasure» και το υπό κατασκευή αδελφό του πλοίο θα αξιοποιούν LNG για την πρόωσή τους. Επιπλέον, η Disney Cruise Line και τα ναυπηγεία Meyer Werft έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία για την κατασκευή ενός τέταρτου κρουαζιερόπλοιου, που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2029.

Με αυτή τη συμφωνία καθώς και με την παραγγελία δύο ακόμη κρουαζιερόπλοιων για λογαριασμό της Carnival Cruise Line, η Meyer Werft έχει εξασφαλίσει συμβόλαια ναυπήγησης μέχρι το 2028. Ωστόσο, το αυξημένο κόστος κατασκευής των κρουαζιερόπλοιων μετά την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία σημαίνει πρακτικά ότι το ναυπηγείο πρέπει να συγκεντρώσει περισσότερα από $2,95 δισ. για τη χρηματοδότηση των εν λόγω ναυπηγήσεων.

Για τον λόγο αυτόν, πολιτικοί και επιχειρηματίες της Γερμανίας συναντήθηκαν με τη διοίκηση του ναυπηγείου και το συνδικάτο των εργαζομένων του, στις 5 Αυγούστου, στο Papenburg, προκειμένου να συζητήσουν την αναδιάρθρωση των ναυπηγείων. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ναυπηγείου, παρουσιάστηκαν θετικές προθέσεις όσον αφορά τη χρηματοδότηση των εργασιών του, που πρόκειται να συνεχιστούν μετά τις θερινές διακοπές στη Γερμανία.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }