Loading: News Submenu
Header Scripts Init

H συμβολή της Μαρίλυς Φραγκίστα στη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας

H συμβολή της Μαρίλυς Φραγκίστα στη διεθνή προβολή της ελληνικής ναυτιλίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, έλαβε χώρα η 16η τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη.

Τα Βραβεία Ευκράντη διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά από το 2008 και αποτελούν μια εκδήλωση που έχει λάβει θεσμική διάσταση στη συνείδηση της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

To Βραβείο Ευκράντη 2023 για τη Διεθνή Προβολή της Ελληνικής Ναυτιλίας απονεμήθηκε στη Μαρίλυ Φραγκίστα, Managing Director της Franco Compania Naviera S.A.

Η Μαρίλυ Φραγκίστα είναι Managing Director της Franco Compania Naviera S.A. και μαζί με τον αδελφό της, Νικόλαο Φραγκίστα, που είναι ο CEO της εταιρείας, διαχειρίζονται την ως άνω εταιρεία. Η Franco είναι μια διαχειρίστρια εταιρεία με διεθνή εμβέλεια, που επικεντρώνει τη δραστηριότητά της στην αγορά των χύδην ξηρών φορτίων. Ιδρύθηκε το 1948 από τον δρα Αχιλλέα Φραγκίστα, έχοντας διαχειριστεί, καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίας της στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο, περισσότερα από 150 πλοία.

Η Μαρίλυ Φραγκίστα έχει ολοκληρώσει σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το American College of Greece – Deree στην Αθήνα. Η επαγγελματική εμπειρία της μετράει περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες. Εκτός από τη διεύθυνση επί σειρά ετών μιας εταιρείας με παραπάνω από 70 έτη παρουσίας στο διεθνές ναυτιλιακό επιχειρείν, η κ. Φραγκίστα συμμετέχει σε διοικητικά συμβούλια σημαντικού αριθμού θεσμικών οργάνων της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Από το 2022 είναι πρόεδρος της Malta International Shipowners Association (MISA), ενώ παράλληλα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, του σημαντικότερου θεσμικού οργάνου συλλογικής εκπροσώπησης του ελληνικού εφοπλισμού.

Η κ. Φραγκίστα εκπροσωπεί τη MISA στο ΔΣ της European Community Shipowners’ Associations (ECSA) και στο International Chamber of Shipping (ICS). Την ίδια στιγμή είναι ιδρυτικό μέλος της Ναυτιλιακής Επιτροπής του Ελληνογαλλικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (CCIFG).

Παράλληλα με την ενασχόλησή της με τα «κοινά» της ναυτιλιακής βιομηχανίας, έχει συμμετάσχει σε διοικητικά συμβούλια τραπεζικών ιδρυμάτων και επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Πιο συγκεκριμένα, ήταν μέλος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας από το 2010 έως το 2014, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Endeavor Greece από το 2012, έχοντας μάλιστα υπηρετήσει στο Συμβούλιο της Endeavor από το 2012 μέχρι το 2019.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη αναγνώρισαν στο πρόσωπο της Μαρίλυς Φραγκίστα ένα μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας που με την πολύπλευρη δράση του έχει συμβάλει με ουσιαστικό τρόπο όχι μόνο στην εκπροσώπηση των θέσεων της ελληνικής ναυτιλίας διεθνώς αλλά και υπέρ της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.

Καθώς η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία βιώνει μια περίοδο σημαντικών αλλαγών, κανονιστικών ρυθμίσεων και αβεβαιότητας σε ό,τι αφορά την απανθρακοποίηση του κλάδου αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών παγκόσμιων γεωστρατηγικών κρίσεων, η ελληνική ναυτιλία έχει την ανάγκη διεθνούς εκπροσώπησης που συνοδεύεται από σταθερές θέσεις, νηφάλιες τοποθετήσεις και συνεχή εγρήγορση από άτομα γενικότερης αποδοχής.

Η ενεργή συμμετοχή της κ. Φραγκίστα σε σημαντικό αριθμό φορέων συλλογικής εκπροσώπησης του ελληνικού και διεθνούς εφοπλισμού, αλλά και η δυναμική παρουσία της ως επικεφαλής μιας διαχειρίστριας εταιρείας με σημαντική παράδοση και εμβέλεια, την καθιστά «πρέσβειρα» της ελληνικής ναυτιλίας εντός και εκτός εθνικών συνόρων.

Περισσότερες πληροφορίες για την κ. Μαρίλυ Φραγκίστα, αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός βραβείου:

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Θαλάσσια λιοντάρια σε ρόλο… εξερευνητών των ωκεανών

Θαλάσσια λιοντάρια εξοπλίστηκαν με… κάμερες και βοήθησαν τους ερευνητές να εντοπίσουν και να χαρτογραφήσουν άγνωστα θαλάσσια οικοσυστήματα στη νότια Αυστραλία. Ο βυθός στους ωκεανούς…

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Υπό τον φόβο κήρυξης απεργιών σε σημαντικούς λιμένες των ΗΠΑ και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι, εξακολουθούν να διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο και την…

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }