Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο.

Τα παραπάνω αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg που σημειώνει ότι ο στόλος με σημαία Εσουατίνι ανέρχεται στα 18 πλοία, χωρίς να είναι γνωστή η ταυτότητα των ιδιοκτητών των 16 εξ’ αυτών. Πάντως, η πλειονότητα αυτών των πλοίων φέρεται να μεταφέρουν ρωσικό και ιρανικό πετρέλαιο.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο το Πολεμικό Ναυτικό της Σουηδίας είχε προειδοποιήσει ότι οι δραστηριότητες του «σκοτεινού στόλου» μπορεί να υπερβαίνουν την παράκαμψη των κυρώσεων, καθώς τα πλοία αυτά ενδέχεται επίσης να διεξάγουν κατασκοπεία στη Βαλτική Θάλασσα.

Τον Μάιο, η ΙΤF πρόσθεσε το νηολόγιο της Εσουατίνι και της Γκαμπόν στον κατάλογο των Σημαιών Ευκαιρίας λόγω της σύνδεσής τους με τον «σκοτεινό στόλο».

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Υπό τον φόβο κήρυξης απεργιών σε σημαντικούς λιμένες των ΗΠΑ και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι, εξακολουθούν να διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο και την…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }