Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Τείχος» των ΗΠΑ για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στη θάλασσα

«Τείχος» των ΗΠΑ για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στη θάλασσα

Email
LinkedIn
Facebook
X

Οι γερουσιαστές Mark Kelly, Marco Rubio και Rick Scott παρουσίασαν το διακομματικό Strategic Port Reporting Act, με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης απειλής της Κίνας σε θέματα θαλάσσιων μεταφορών.

Η νομοθεσία αναθέτει στο Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ να σχεδιάσει μια στρατηγική για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης επιρροής των κινεζικών εταιρειών σε βασικά παγκόσμια λιμάνια, η οποία θέτει κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, τις εμπορικές οδούς και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού.

«Η Φλόριντα φιλοξενεί πολλά από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας μας. Το έθνος μας δεν μπορεί να επιτρέψει στην Κίνα να επενδύσει σε λιμάνια οικονομικής και γεωγραφικής σημασίας. Πρέπει να αποτρέψουμε, πάση θυσία, την ευκαιρία των αντιπάλων μας να χρησιμοποιήσουν τους πόρους μας εναντίον μας», σημείωσε ο γερουσιαστής Rubio.

Ο γερουσιαστής Scott υπογράμμισε τη σημασία της προστασίας των λιμένων και των υποδομών των ΗΠΑ: «Καθώς το έθνος μας αντιμετωπίζει απειλές από αντιπάλους σε όλο τον κόσμο και η Κίνα συνεχίζει την προσπάθειά της για παγκόσμια κυριαρχία, πρέπει να εξαλείψουμε κάθε ιδιοκτησία, επιρροή ή πρόσβαση που μπορεί να έχει το κομμουνιστικό κινεζικό καθεστώς στις υποδομές και στα δεδομένα των συμμάχων μας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον μας».

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Υπό τον φόβο κήρυξης απεργιών σε σημαντικούς λιμένες των ΗΠΑ και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι, εξακολουθούν να διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο και την…

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }