Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Συνέχεια στην πτώση των ναύλων των containerships

Συνέχεια στην πτώση των ναύλων των containerships

Email
LinkedIn
Facebook
X

Συνέχεια στην καθοδική πορεία που χαράσσουν τις τελευταίες εβδομάδες οι ναύλοι των containerships στη spot αγορά, με την πτώση αυτή την εβδομάδα να είναι αρκετά πιο αισθητή.

Συγκεκριμένα, ο σχετικός δείκτης της Drewry, WCI, διαμορφώθηκε στα $5.551/FEU την εβδομάδα με πέρας την Πέμπτη 8 Αυγούστου, καταγράφοντας εβδομαδιαία πτώση που άγγιξε το 3%. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του δείκτη, έπειτα από μια εκτεταμένη περίοδο συνεχούς ανόδου.

Σε κάθε περίπτωση, η πτώση είναι μεγαλύτερη από εκείνη της προηγούμενης εβδομάδας, γεγονός που εγείρει προβληματισμό. Πλέον, ο WCI βρίσκεται σε κατά 210% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 291% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στα routes Σαγκάη-Λος Άντζελες και Σαγκάη-Γένοβα, ίση με 4%. Πλέον, οι ναύλοι ανέρχονται στα $6.501/FEU και στα $7.309/FEU αντίστοιχα.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι στη spot αγορά των containerships έχουν κορυφωθεί, ωστόσο θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για κάποιες εβδομάδες, λόγω των συνεχιζόμενων αναταραχών στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα, που επηρεάζουν τη ναυτιλία.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Δύσκολο το «αντίο» της Κίνας στον άνθρακα

Παρά το γεγονός ότι πληθώρα κρατών παγκοσμίως προσπαθούν να περιορίσουν σταδιακά την παρουσία των ορυκτών καυσίμων στην ενεργειακή τους εξίσωση, στο πλαίσιο της απανθρακοποίησης…

H Saudi Aramco κλείνει το μάτι στο LNG

Τις βλέψεις για επέκταση του χαρτοφυλακίου της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας του κόσμου στο LNG επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της πρόσφατα. Συγκεκριμένα. ο πρόεδρος και CEO…

Στροφή των Ευρωπαίων καταναλωτών στα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Μια δύσκολη υπόθεση αποδεικνύεται η πώληση μεταχειρισμένων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη. Αν και πριν λίγο καιρό η ζήτηση ήταν μικρή, εντούτοις αυτή το τελευταίο…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }