Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε ισχύ οι περιορισμοί εξαγωγών ζάχαρης της Ινδίας

Σε ισχύ οι περιορισμοί εξαγωγών ζάχαρης της Ινδίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

H Ινδία θα διατηρήσει τους περιορισμούς στις εξαγωγές ζάχαρης, προκειμένου να διασφαλίσει επαρκείς ποσότητες για εγχώρια χρήση και για την ενίσχυση της παραγωγής αιθανόλης, σημειώνουν στο Bloomberg κύκλοι της αγοράς.

Η διατήρηση των περιορισμών θα αποτελέσει πλήγμα για τα τοπικά εργοστάσια ζάχαρης, τα οποία ζητούσαν τη χαλάρωσή τους. Την ίδια ώρα θα προσφέρει στη στήριξη των παγκόσμιων τιμών, οι οποίες έχουν μειωθεί κατά περίπου 12% μέχρι στιγμής φέτος. Η Ινδία αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό ζάχαρης στον κόσμο.

Η Ινδία εισήγαγε το σύστημα ποσοστώσεων στις εξαγωγές ζάχαρης την εμπορική περίοδο που ολοκληρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2023, λόγω της χαμηλής παραγωγής. Έτσι, ο μέγιστος επιτρεπόμενος όγκος εξαγωγών ζάχαρης διαμορφώθηκε στους 6 εκατ. τόνους, συγκριτικά με τους 11 εκατ. τόνους έναν χρόνο νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόχος του πρωθυπουργού Μόντι να αυξήσει το μερίδιο της αιθανόλης στο μείγμα βενζίνης κατά 20% έως τον Οκτώβριο του 2026 αποτελεί έναν από τους λόγους που η χώρα της Ασίας θα διατηρήσει σε ισχύ τους περιορισμούς.

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Εγκαίνια νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης κινητήρων υδρογόνου στην Ιαπωνία

Η Ιαπωνία βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή στην προσπάθεια μετάβασης σε καθαρότερες και πιο βιώσιμες ενεργειακές λύσεις, με την τεχνολογία υδρογόνου να αποτελεί κεντρικό…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }