Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Email
LinkedIn
Facebook
X

Υπό τον φόβο κήρυξης απεργιών σε σημαντικούς λιμένες των ΗΠΑ και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι, εξακολουθούν να διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο και την εφοδιαστική αλυσίδα, οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ αυξάνουν τις παραγγελίες τους, δίνοντας ώθηση στις εισαγωγές της μεγαλύτερης οικονομίας του πλανήτη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που επικαλείται δεδομένα του παρόχου λογισμικού εφοδιαστικής αλυσίδας Descartes Systems Group, οι εισαγωγές εμπορευματοκιβωτίων των ΗΠΑ ανήλθαν τον Ιούλιο στα 2,6 εκατ. TEUs, σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 16,8%, σηματοδοτώντας μία, νωρίτερα από το συνηθισμένο, περίοδο κορύφωσης της ζήτησης.

Οι εταιρείες λιανικής αντιπροσωπεύουν, περίπου το ήμισυ των εν λόγω εισαγωγών, ενώ τον Αύγουστο αναμένεται εξίσου έντονη εμπορική δραστηριότητα από εκείνες, οι οποίες πιθανολογείται ότι θα προβούν σε παραγγελίες ακόμα για χριστουγεννιάτικα προϊόντα.

Η παραπάνω εξέλιξη, βέβαια, δεν αντανακλά την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, που έχουν περιοριστεί από τον επίμονο πληθωρισμό και τα υψηλά επιτόκια, αλλά οφείλεται στα μέτρα που λαμβάνουν οι λιανικές εταιρείες, προκειμένου να προστατευθούν από τις επικείμενες απεργίες των λιμενεργατών σε σημαντικά λιμάνια της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }