Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η πράσινη στρατηγική της Uniper περνά από το BioLNG

Η πράσινη στρατηγική της Uniper περνά από το BioLNG

Email
LinkedIn
Facebook
X

Στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για μείωση των εκπομπών άνθρακα και αύξηση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα, η τεχνολογία του BioLNG αποτελεί μια κρίσιμη καινοτομία. Η υγροποίηση του βιομεθανίου σε BioLNG προσφέρει μια σημαντική ευκαιρία για την ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών. Η Uniper, αναγνωρίζοντας αυτή την τεχνολογία, προχωρά με γοργά βήματα στην ενσωμάτωση του BioLNG στο χαρτοφυλάκιο της πράσινής της ενέργειας. Βασικός της στόχος είναι η δημιουργία μιας πλήρως ολοκληρωμένης αλυσίδας εφοδιασμού βιομεθανίου και BioLNG.

Το παραγόμενο BioLNG στον τερματικό σταθμό Gate έχει λάβει πιστοποίηση σύμφωνα με το σχήμα Διεθνούς Πιστοποίησης Βιωσιμότητας και Άνθρακα (ISCC), εγγυώμενο ότι η παραγωγή του συμμορφώνεται με αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας. Το βασικό εμπόρευμα για την παραγωγή του BioLNG είναι το βιοαέριο, το οποίο παράγεται από οργανικά υλικά σε ένα από τα κράτη-μέλη της ΕΕ και στη συνέχεια αναβαθμίζεται σε βιομεθάνιο.

Κατά την αναβάθμιση, αφαιρούνται ουσίες όπως το διοξείδιο του άνθρακα και το υδρόθειο, καθιστώντας το βιομεθάνιο πιο καθαρό και κατάλληλο για χρήση. Αυτό το βιομεθάνιο διοχετεύεται στο ολλανδικό δίκτυο φυσικού αερίου, από όπου κατευθύνεται στο σημείο εξόδου του Gate. Εκεί, ο τερματικός σταθμός LNG υγροποιεί το βιομεθάνιο με χρήση της υπάρχουσας υποδομής του, μετατρέποντάς το σε BioLNG. Η ικανότητα του υγροποιητή ανέρχεται σε περίπου 100.000 τόνους ετησίως, παρέχοντας τη δυνατότητα στους υπάρχοντες αποστολείς να χρησιμοποιούν αυτή την υποδομή.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Υπό τον φόβο κήρυξης απεργιών σε σημαντικούς λιμένες των ΗΠΑ και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι, εξακολουθούν να διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο και την…

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }