Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Τερματικός εισαγωγής CO₂ στην Αυστραλία με την υπογραφή της Vopak

Τερματικός εισαγωγής CO₂ στην Αυστραλία με την υπογραφή της Vopak

Email
LinkedIn
Facebook
X

H μεταφορά του διοξειδίου του άνθρακα φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, καθώς προχώρησε στη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με την ολλανδική εταιρεία κατασκευής δεξαμενών Vopak.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, που επικαλείται ανακοίνωση της ολλανδικής εταιρείας, η κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας και η Vopak υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης (MoU) για τη δημιουργία υποδομών εισαγωγής, αποθήκευσης και διαχείρισης διοξειδίου του άνθρακα.

Η εν λόγω συμφωνία εντάσσεται στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής Middle Arm της Αυστραλίας, με στόχο τις μηδενικές εκπομπές έως το 2050, και περιλαμβάνει την κατασκευή ενός τερματικού σταθμού εισαγωγής διοξειδίου του άνθρακα, τον οποίο θα διαχειρίζονται από κοινού η Vopak και η κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας.

Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, η κυβέρνηση της Βόρειας Επικράτειας σχεδιάζει να αποθηκεύσει το 90% των εκπομπών της περιοχής Middle Arm και να αξιοποιήσει τις ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα για την ανάπτυξη της βιομηχανίας χαμηλών εκπομπών και την παραγωγή υδρογόνου.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

«Φλερτ» των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας με το εργατικό δυναμικό της Ινδονησίας

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ορόσημο για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, προχώρησε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }