Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Κίνα: Βίοι αντίθετοι για τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου

Κίνα: Βίοι αντίθετοι για τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου

Email
LinkedIn
Facebook
X

Βίοι αντίθετοι για τις εισαγωγές φυσικού αερίου και πετρελαίου από την Κίνα, η οποία βέβαια εξακολουθεί να στηρίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ορυκτά καύσιμα, για την ικανοποίηση των ενεργειακών της αναγκών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Διοίκησης Τελωνείων της Κίνας, οι εισαγωγές φυσικού αερίου της ασιατικής χώρας, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του τρέχοντος έτους, αυξήθηκαν κατά 12,9% σε ετήσια βάση, ενώ το ίδιο διάστημα οι εισαγωγές πετρελαίου μειώθηκαν κατά 2,4%. Την ίδια ώρα, η αξία των εισαγωγών φυσικού αερίου άγγιξε τα $36,92 δισ., ενώ εκείνη των εισαγωγών πετρελαίου τα $193,33 δισ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία αποτελεί τον μεγαλύτερο προμηθευτή ενεργειακών πόρων της Κίνας. Ενδεικτικά, το προηγούμενο έτος, οι εξαγωγές της Ρωσίας προς την Κίνα ανήλθαν στους 107 εκατ. τόνους πετρελαίου (+24%) και στους 8 εκατ. τόνους φυσικού αερίου (+23%). Τέλος, οι παραδόσεις μέσω του αγωγού φυσικού αερίου «Power of Siberia»,  αυξήθηκαν κατά 1,5 φορές, σημειώνοντας ρεκόρ 22,7 δισ. κυβικών μέτρων.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

«Κλιματικά ομόλογα», το κλειδί για την πράσινη μετάβαση των αναδυόμενων οικονομιών

Καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, εντείνονται σε όλες της περιοχές της υφηλίου, η ανάγκη…

Σιτηρά

Εκτιμήσεις για άνοδο της παραγωγής σιταριού της Αργεντινής

Αύξηση της παραγωγής σιταριού της Αργεντινής κατά την καλλιεργητική περίοδο 2024/2025 αναμένει το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας. Σύμφωνα με τις αμερικανικές εκτιμήσεις, η παραγωγή σιταριού…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }