Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η τιμητική διάκριση του Βασίλη Λογοθέτη ως Καλύτερου Manager

Η τιμητική διάκριση του Βασίλη Λογοθέτη ως Καλύτερου Manager

Email
LinkedIn
Facebook
X

Την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, στον προαύλιο χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, έλαβε χώρα η 16η τελετή απονομής των Βραβείων Ευκράντη.

Τα Βραβεία Ευκράντη διοργανώνονται από τα Ναυτικά Χρονικά από το 2008 και αποτελούν μια εκδήλωση που έχει λάβει θεσμική διάσταση στη συνείδηση της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας.

Το Βραβείο Ευκράντη 2023 Καλύτερου Manager απονεμήθηκε στον Βασίλη Λογοθέτη, Managing Director της Empros Lines Shipping Co. S.A.

Ο Βασίλης Λογοθέτης είναι ο Managing Director της Empros Lines Shipping Co. S.A. και αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει ολοκληρώσει σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στις Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστήμων.

Εισήλθε στην Empros Lines το 1970, ενώ από το 2000 μέχρι τις μέρες μας είναι ο Managing Director της εταιρείας. Η Empros Lines ιδρύθηκε το 1950 από τον αείμνηστο Γεώργιο Μ. Δρακόπουλο, επενδύοντας στην αγορά αλλά και στη ναυπήγηση φορτηγών πλοίων και πλοίων μεταφοράς χύδην φορτίων. Παράλληλα, από τα μέσα της δεκαετίας του ’60, η Empros Lines ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στην εκτέλεση πλόων τακτικών γραμμών μεταφοράς break bulk εμπορευμάτων μεταξύ λιμένων της Βόρειας Ευρώπης και των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και της Βορείου και Δυτικής Αφρικής. Η εταιρεία έχει καταγράψει μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και αξιοσημείωτη πορεία στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο μέχρι τις μέρες μας, φτάνοντας στο σημείο να ναυλώνει περί τα 120 πλοία ετησίως.

Εκτός από την επαγγελματική του δραστηριοποίηση με τη ναυτιλιακή βιομηχανία, ο Βασίλης Λογοθέτης είναι ιδιαίτερα δραστήριος στους θεσμικούς φορείς αλλά και στη συλλογική εκπροσώπηση της ελληνικής ναυτιλίας. Είναι εν ενεργεία αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, θέση την οποία διατηρεί εδώ και μεγάλο αριθμό θητειών, ενώ έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών ως εκπρόσωπος της Empros Lines στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΕ. Υπήρξε μέλος συντακτικών υπό-επιτροπών της BIMCO για τη σύνταξη του αναθεωρημένου ναυλοσυμφώνου GENCON 2022 και του συμφωνητικού αγοροπωλησίας πλοίων SHIPSALE 2022.

Ο Βασίλης Λογοθέτης αποτελεί μέλος του ΔΣ του Ναυτικού Μουσείου Αιγαίου (ΝΜΑ) με ενεργή συμμετοχή τόσο στην ανακαίνιση του Μουσείου στη Μύκονο την περίοδο 2023-2024 όσο και στη συντήρηση των δύο πλωτών μουσείων «Ευαγγελίστρια» και «Θαλής ο Μιλήσιος», τα οποία ανήκουν στο ΝΜΑ. Ο κ. Λογοθέτης είναι επίσης συγγραφέας δύο ιστορικών μυθιστορημάτων που εκδόθηκαν από τις εκδόσεις Καστανιώτη το 2021 και το 2022.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη αποφάσισαν να τιμήσουν τον Βασίλη Λογοθέτη με το Βραβείο του Καλύτερου Manager, καθώς αναγνώρισαν στο πρόσωπό του ένα μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας που, με τον ζήλο του, την πολύπειρη διαδρομή του αλλά και την επιτυχημένη διαχείριση της εταιρείας που διευθύνει, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση της κριτικής επιτροπής διαδραμάτισε η συμβολή του στη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας μιας ιστορικής ναυτιλιακής εταιρείας η οποία παραδοσιακά δραστηριοποιείται και στη liner αγορά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κ. Βασίλη Λογοθέτη, αλλά και τα Βραβεία Ευκράντη, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Χορηγός Βραβείου:

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Σχετικά Άρθρα

Τερματικός εισαγωγής CO₂ στην Αυστραλία με την υπογραφή της Vopak

H μεταφορά του διοξειδίου του άνθρακα φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, καθώς προχώρησε στη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με…

«Φλερτ» των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας με το εργατικό δυναμικό της Ινδονησίας

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ορόσημο για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, προχώρησε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }