Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Γιατί η Ρωσία ποντάρει στο Καλίνινγκραντ

Γιατί η Ρωσία ποντάρει στο Καλίνινγκραντ

Email
LinkedIn
Facebook
X

Ένα μικρό τμήμα ρωσικής γης στη Βαλτική, με μεγάλη ωστόσο γεωπολιτική και γεωστρατηγική σημασία, κεντρίζει το ενδιαφέρον της Ρωσίας, όσον αφορά τις ναυτιλιακές επενδύσεις.

Ο λόγος για το Καλίνινγκραντ, το οποίο, ενώ ανήκει στη Ρωσία, βρίσκεται περικυκλωμένο από χώρες του ΝΑΤΟ. Κατ’ επέκταση η Ρωσία έχει αναπτύξει έντονη στρατιωτική δραστηριότητα στην εν λόγω περιοχή, που αποτελεί το μοναδικό σημείο πρόσβασης για τη Μόσχα στη Βαλτική Θάλασσα.

Έτσι, προκειμένου να ενισχύσει τη διά θαλάσσης σύνδεση του Καλίνινγκραντ με την υπόλοιπη Ρωσία, η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με $16,2 εκατ. τις θαλάσσιες μεταφορές προς τη μείζονος γεωπολιτικά σημασίας περιοχή.

Σύμφωνα με το TASS, που επικαλείται δηλώσεις του Ρώσου πρωθυπουργού, Mikhail Mishustin, τα κεφάλαια της ρωσικής κυβέρνησης θα χρησιμοποιηθούν για την επιδότηση της μεταφοράς 500.000 μετρικών τόνων φορτίων, που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Καλίνινγκραντ και στη δημιουργία μιας βάσης για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

 

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

«Κλιματικά ομόλογα», το κλειδί για την πράσινη μετάβαση των αναδυόμενων οικονομιών

Καθώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές, που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, εντείνονται σε όλες της περιοχές της υφηλίου, η ανάγκη…

Σιτηρά

Εκτιμήσεις για άνοδο της παραγωγής σιταριού της Αργεντινής

Αύξηση της παραγωγής σιταριού της Αργεντινής κατά την καλλιεργητική περίοδο 2024/2025 αναμένει το αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας. Σύμφωνα με τις αμερικανικές εκτιμήσεις, η παραγωγή σιταριού…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }