Loading: News Submenu
Header Scripts Init

«Φλερτ» των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας με το εργατικό δυναμικό της Ινδονησίας

«Φλερτ» των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας με το εργατικό δυναμικό της Ινδονησίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ορόσημο για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, προχώρησε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Yonhap, τη Δευτέρα 5 Αυγούστου, εγκαινιάστηκε το νεοσύστατο κέντρο ναυπηγικής εκπαίδευσης της Νότιας Κορέας, στην Ινδονησία. Το κέντρο εκπαίδευσης βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα δυτικά της Τζακάρτα και θα προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα, διάρκειας τριών μηνών, σε 30-40 Ινδονήσιους εργάτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, το νέο κέντρο εκπαίδευσης θα προσφέρει μαθήματα συγκόλλησης, ασφάλειας και κορεατικής γλώσσας στους ενδιαφερόμενους Ινδονήσιους, ώστε να καταρτιστούν κατάλληλα για την απασχόλησή τους στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία.

Οι συζητήσεις για τη σύσταση του κέντρου εκπαίδευσης, ανάμεσα στο Υπουργείο Εργασίας της Ινδονησίας και την Korea Offshore & Shipbuilding Association, ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο και πλέον το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας προγραμματίζει νέο κύκλο συζητήσεων με άλλους κυβερνητικούς φορείς της Ινδονησίας, προκειμένου να απλοποιηθεί η διαδικασία έκδοσης βίζας εργασίας και να συνδεθεί το κέντρο με επίσημα προγράμματα αναπτυξιακής βοήθειας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τερματικός εισαγωγής CO₂ στην Αυστραλία με την υπογραφή της Vopak

H μεταφορά του διοξειδίου του άνθρακα φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, καθώς προχώρησε στη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }