Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Bulk carriers: Η «πληγή» του Παναμά στο μικροσκόπιο

Bulk carriers: Η «πληγή» του Παναμά στο μικροσκόπιο

Email
LinkedIn
Facebook
X

Πρόσφατα, η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά ανακοίνωσε ότι, από τις αρχές του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, οι ημερήσιες διελεύσεις πλοίων θα αυξηθούν, χάρη στις έντονες βροχοπτώσεις, που αναμένεται να συμβάλουν στην αύξηση της στάθμης των υδάτων της διώρυγας.

Η αύξηση των ημερήσιων διελεύσεων αποτελεί σημαντική εξέλιξη για τη ναυτιλιακή κίνηση, η οποία παραδοσιακά επηρεάζεται από τη στάθμη των υδάτων της σημαντικής αυτής αρτηρίας για το παγκόσμιο εμπόριο. Έτσι, η AXSMarine αποφάσισε να καταγράψει ποιοι τύποι bulk carriers επηρεάστηκαν περισσότερο από την εκτεταμένη ξηρασία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της AXSMarine, ο στόλος των Handymaxes επηρεάστηκε λιγότερο, καθώς οι διελεύσεις των bulk carriers αυτού του μεγέθους περιορίστηκαν κατά 30,5% από τον Μάιο του 2023 έως και τον Ιούλιο του 2024. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι τα Handymaxes είναι τα bulk carriers που παραδοσιακά πραγματοποιούν τις λιγότερες διελεύσεις από τη διώρυγα.

Ακολουθούν τα Supramaxes και τα Ultramaxes, των οποίων οι διελεύσεις περιορίστηκαν κατά 37,5% και 41,4% αντίστοιχα κατά τη διάρκεια της ξηρασίας που έπληξε τον Παναμά, ενώ οι διελεύσεις των μικρότερων μεγεθών, δηλαδή των Minibulkers και των Handysizes, έχουν μειωθεί επί του παρόντος κατά 42%.

Τέλος, όπως αναμενόταν, τα μεγάλα μεγέθη Panamax και OverPanamax ήταν εκείνα που επηρεάστηκαν σε μεγαλύτερο βαθμό, καθώς οι διελεύσεις τους από τη Διώρυγα του Παναμά έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 67% μέχρι στιγμής.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τερματικός εισαγωγής CO₂ στην Αυστραλία με την υπογραφή της Vopak

H μεταφορά του διοξειδίου του άνθρακα φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, καθώς προχώρησε στη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με…

«Φλερτ» των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας με το εργατικό δυναμικό της Ινδονησίας

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ορόσημο για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, προχώρησε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }