Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Τα υψηλότερα αποθέματα άνθρακα στις ΗΠΑ από το 2020

Τα υψηλότερα αποθέματα άνθρακα στις ΗΠΑ από το 2020

Email
LinkedIn
Facebook
X

Tα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας διέθεταν αποθέματα άνθρακα ύψους 138 εκατ. short tons στα τέλη του περασμένου Μαΐου, τα υψηλότερα επίπεδα από την κατάρρευση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και άνθρακα κατά την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020, σύμφωνα με την U.S. Energy Information Administration (ΕΙΑ).

Τα τελευταία χρόνια, τα αποθέματα άνθρακα στους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής την άνοιξη -όταν βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο του έτους για την προετοιμασία της καλοκαιρινής ζήτησης- έχουν μειωθεί από τα υψηλά επίπεδα ρεκόρ λόγω του χαμηλότερου συνολικού μεριδίου του άνθρακα στην ηλεκτροπαραγωγή των ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, η κατανάλωση άνθρακα για την ηλεκτροπαραγωγή στις διαμορφώθηκε πέρυσι στους 385 εκατ. τόνους άνθρακα, αριθμός που ήταν μειωμένος κατά 43% σε σύγκριση με το 2016. Τα αποθέματα άνθρακα ανέρχονταν σε 131 εκατ. τόνους στο τέλος του 2023, αριθμός μειωμένος κατά 19% σε σχέση με το τέλος του 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA.

Επί του παρόντος, οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με χρήση άνθρακα στις ΗΠΑ διαθέτουν αρκετό άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για 60 ή περισσότερες ημέρες, καταδεικνύουν τα δεδομένα της ΕΙΑ.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το μερίδιο του άνθρακα στο ενεργειακό μείγμα των ΗΠΑ παραμένει πάνω από το 15% ξεπερνώντας οποιαδήποτε ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επένδυση-ορόσημο της Woodside Energy για την παραγωγή αμμωνίας

Καθώς οι εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως επικεντρώνονται στην απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων τους, επενδύοντας σε καθαρές πηγές ενέργειας, η αυστραλιανή Woodside Energy προχώρησε στην επίτευξη μιας…

Υψηλές «πτήσεις» για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον εφετινό Ιούλιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η…

Σε στέρεες βάσεις οι εμπορικές σχέσεις Τουρκίας και χωρών του Περσικού Κόλπου

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας φαίνεται να κεντρίζουν οι χώρες του Περσικού Κόλπου, καθώς, μετά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις δύο πλευρές, η Τουρκία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }