Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Σε στέρεες βάσεις οι εμπορικές σχέσεις Τουρκίας και χωρών του Περσικού Κόλπου

Σε στέρεες βάσεις οι εμπορικές σχέσεις Τουρκίας και χωρών του Περσικού Κόλπου

Email
LinkedIn
Facebook
X

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας φαίνεται να κεντρίζουν οι χώρες του Περσικού Κόλπου, καθώς, μετά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις δύο πλευρές, η Τουρκία αναμένεται να ενισχύσει τις εξαγωγές της προς τις εν λόγω χώρες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Anadolu, που επικαλείται ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορίου της Τουρκίας, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), που έλαβαν χώρα στην Άγκυρα, ευδοκίμησαν και κατέληξαν σε επίτευξη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου.

Υπενθυμίζεται ότι το GCC αποτελείται από εκπροσώπους των Μπαχρέιν, Κατάρ, Κουβέιτ, Σαουδικής Αραβίας, Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ομάν, ενώ ο Γενικός Γραμματέας του GCC, Jasem Mohamed Albudaiwi, και ο Τούρκος υπουργός Εμπορίου, Omer Bolat, είχαν υπογράψει τον περασμένο Μάρτιο τη θέσπιση ενός κοινού πλαισίου, εντός του οποίου προσεχώς θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω διαπραγματεύσεις.

Πέραν της αύξησης των τουρκικών εξαγωγών προς τις χώρες του Περσικού Κόλπου, η εν λόγω συμφωνία αναμένεται να καταστήσει πρόσφορο το έδαφος για τις επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα της Τουρκίας στις χώρες του GCC, που μέχρι πρότινος ανέρχονταν στα $77,5 δισ.

Τέλος, και οι χώρες του Περσικού Κόλπου από την πλευρά τους αναμένεται να επενδύσουν σε διάφορους τομείς της τουρκικής οικονομίας, συμπεριλαμβανομένων της εφοδιαστικής αλυσίδας, των μεταφορών και της τεχνολογίας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Επένδυση-ορόσημο της Woodside Energy για την παραγωγή αμμωνίας

Καθώς οι εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως επικεντρώνονται στην απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων τους, επενδύοντας σε καθαρές πηγές ενέργειας, η αυστραλιανή Woodside Energy προχώρησε στην επίτευξη μιας…

Υψηλές «πτήσεις» για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον εφετινό Ιούλιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }