Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Επένδυση-ορόσημο της Woodside Energy για την παραγωγή αμμωνίας

Επένδυση-ορόσημο της Woodside Energy για την παραγωγή αμμωνίας

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς οι εταιρείες ενέργειας παγκοσμίως επικεντρώνονται στην απανθρακοποίηση των δραστηριοτήτων τους, επενδύοντας σε καθαρές πηγές ενέργειας, η αυστραλιανή Woodside Energy προχώρησε στην επίτευξη μιας σημαντικής συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστραλιανής εταιρείας ενέργειας, η Woodside Energy εξαγόρασε ένα από τα σημαντικότερα project καθαρής αμμωνίας της OCI Global στο Τέξας, έναντι $2,35 δισ.

Η εν λόγω κίνηση αποτελεί ένα ακόμα βήμα της Woodside προς την «πράσινη» μετάβαση των δραστηριοτήτων της και παράλληλα προσδίδει στην αυστραλιανή εταιρεία ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όσον αφορά την παραγωγή αμμωνίας χαμηλού άνθρακα.

Η ζήτηση για αμμωνία αναμένεται να διπλασιαστεί έως το 2050, με την αμμωνία χαμηλού άνθρακα να καταλαμβάνει σχεδόν τα δύο τρίτα της συνολικής ζήτησης, καθώς η παγκόσμια κοινότητα στρέφεται σταδιακά σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, λόγω της κλιματικής κρίσης.

Το project, που εξαγόρασε η Woodside, βρίσκεται υπό κατασκευή και η λειτουργία του αναμένεται να εκκινήσει το 2025, όσον αφορά την παραγωγή αμμωνίας, ενώ η παραγωγή αμμωνίας χαμηλού άνθρακα θα ξεκινήσει το 2026. Κατά την πρώτη φάση του project, εκτιμάται ότι η παραγωγή αμμωνίας θα ανέλθει στους 1,1 εκατ. τόνους ετησίως (Mtpa) και θα αντισταθμίσει 1,6 Mtpa ισοδύναμου άνθρακα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο η Woodside υπέγραψε συμφωνία ύψους $1,2 δισ. για την εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας φυσικού αερίου Tellurian, αναλαμβάνοντας το project παραγωγής φυσικού αερίου Driftwood στη Λουιζιάνα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Υψηλές «πτήσεις» για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Απογειώθηκε η επιβατική κίνηση στο αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος», τον εφετινό Ιούλιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η…

Σε στέρεες βάσεις οι εμπορικές σχέσεις Τουρκίας και χωρών του Περσικού Κόλπου

Το ενδιαφέρον της Τουρκίας φαίνεται να κεντρίζουν οι χώρες του Περσικού Κόλπου, καθώς, μετά τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις δύο πλευρές, η Τουρκία…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }