Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Οι λιμενικές επενδύσεις, «αντίβαρο» των αμερικανικών κυρώσεων για το Ιράν;

Οι λιμενικές επενδύσεις, «αντίβαρο» των αμερικανικών κυρώσεων για το Ιράν;

Email
LinkedIn
Facebook
X

Παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν, το θαλάσσιο εμπόριο της χώρας της Μέσης Ανατολής αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, σημειώνοντας ετήσια αύξηση κατά 10% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ως εκ τούτου, ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν (PMO) θέτει ψηλά στην ατζέντα του το θέμα της προσέλκυσης νέων επενδυτών στον τομέα των λιμένων της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του PMO, στόχος είναι η προσέλκυση επενδύσεων ύψους $600 εκατ. από τον ιδιωτικό τομέα, μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2025, για την ανάπτυξη των υποδομών των λιμένων της χώρας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του PMO, Ali-Akbar Safaei, ο PMO έχει ήδη εξασφαλίσει περίπου $1,24 δισ. από εγχώριες επενδύσεις και $470 εκατ. από ξένους επενδυτές, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τη δυναμική των ιρανικών λιμένων στην παγκόσμια οικονομία. Οι επενδύσεις αυτές αποτελούν μέρος του σχεδίου διπλασιασμού της χωρητικότητας των λιμένων του Ιράν σε βάθος πενταετίας.

Τέλος, η απόφαση του Ιράν να ενισχύσει την ανάπτυξη των λιμένων της χώρας έρχεται ως απότοκο των κυρώσεων των ΗΠΑ, οι οποίες πλήττουν το Ιράν και αποτελούν «τροχοπέδη» για την προσέλκυση νέων επενδυτών και την ανάπτυξη του θαλάσσιου εμπορίου της χώρας.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Οι εταιρείες λιανικής των ΗΠΑ μπροστά σε ένα «τρομακτικό κοκτέιλ» απεργιών και Χούθι

Υπό τον φόβο κήρυξης απεργιών σε σημαντικούς λιμένες των ΗΠΑ και ενώ οι επιθέσεις των Χούθι, εξακολουθούν να διαταράσσουν το παγκόσμιο εμπόριο και την…

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }