Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η MLC στο επίκεντρο των κοινών επιθεωρήσεων των Tokyo ΜοU και Paris MoU

Η MLC στο επίκεντρο των κοινών επιθεωρήσεων των Tokyo ΜοU και Paris MoU

Email
LinkedIn
Facebook
X

Tokyo MoU και Paris MoU θα εκκινήσουν κοινή εκστρατεία συγκεντρωτικής επιθεώρησης (CIC) για τις απολαβές των πληρωμάτων και τις συμφωνίες απασχόλησης των ναυτικών.

Ο σκοπός της εκστρατείας είναι:

– Να ευαισθητοποιήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία σχετικά με τις απαιτήσεις για τις απολαβές των πληρωμάτων και τις συμφωνίες απασχόλησης των ναυτικών υπό την MLC.

– Να επαληθεύσει ότι τα πλοία συμμορφώνονται με αυτές τις απαιτήσεις.

Η εν λόγω εκστρατεία επιθεώρησης θα διαρκέσει τρεις μήνες, από την 1η Σεπτεμβρίου 2024 έως τις 30 Νοεμβρίου 2024. Η εκστρατεία θα εξετάσει συγκεκριμένους τομείς, που σχετίζονται με τα προαναφερθέντα ζητήματα, κατά τη διάρκεια των τακτικών ελέγχων του κράτους λιμένα.

Ένα πλοίο θα υπόκειται μόνο σε μία επιθεώρηση στο πλαίσιο της παρούσας CIC κατά την περίοδο της εκστρατείας. Κατά τη διάρκεια των επιθεωρήσεων θα χρησιμοποιείται ένα προκαθορισμένο ερωτηματολόγιο, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι οι απολαβές, οι συμφωνίες απασχόλησης και οι οικονομικές εγγυήσεις των ναυτικών συμμορφώνονται με όσα ορίζει η MLC.

Εάν διαπιστωθούν μη συμμορφώσεις, οι ενέργειες του κράτους λιμένα μπορεί να ποικίλλουν, από την καταγραφή μιας έλλειψης και την εντολή προς τον πλοίαρχο να την αποκαταστήσει εντός ορισμένης προθεσμίας μέχρι την κράτηση του πλοίου έως ότου αποκατασταθούν οι σοβαρές ελλείψεις ή έως ότου το Port State αποδεχτεί πρόταση για σχέδιο δράσης.

Τα αποτελέσματα της καμπάνιας θα αναλυθούν και θα παρουσιαστούν στα διοικητικά όργανα και των δύο MoUs για πιθανή υποβολή στον ILO και στον ΙΜΟ.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

εμποριο

17 έργα αναβάθμισης ελληνικών λιμένων

Σε ρότα αναβάθμισης εισέρχονται οι λιμένες της Ελλάδας, με 17 projects συνολικού προϋπολογισμού 110 εκατ. ευρώ να εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας.…

Οι θαλάσσιες εξαγωγές ρωσικού πετρελαίου χάνουν «έδαφος»

Σημαντική πτώση φέρεται να κατέγραψαν οι εξαγωγές αργού πετρελαίου της Ρωσίας τον περασμένο Ιούλιο. Πιο συγκεκριμένα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Xclusiv, o συνολικός…

Υποβρύχιος ακτινοβολούμενος ήχος: Ένα project υπόσχεται προστασία της υποθαλάσσιας ζωής

H διεθνής ναυτιλία, με την υποστήριξη του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO), στρέφεται προς πρωτοποριακές τεχνολογίες για τη διατήρηση της υποθαλάσσιας ζωής, με το έργο…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }