Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Το Κουβέιτ επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στον χάρτη των tankers

Το Κουβέιτ επαναπροσδιορίζει τον ρόλο του στον χάρτη των tankers

Email
LinkedIn
Facebook
X

Σημαντική ανακάλυψη κοιτάσματος πετρελαίου και φυσικού αερίου πραγματοποίησε το Κουβέιτ, καθώς η χώρα προσπαθεί να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή της και να επαναπροσδιορίσει τον ρόλο της για την αγορά δεξαμενόπλοιων.

Ειδικότερα, βάσει πρόσφατης έκθεσης της ναυλομεσιτικής Intermodal, το πεδίο Al-Nokhatha υπολογίζεται πως κρύβει 2,1 δισ. βαρέλια πετρελαίου και 5,1 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου. Η ανακάλυψη αυτή θεωρείται καίρια για τη χώρα της Μέσης Ανατολής, η οποία προσβλέπει σχεδόν στον διπλασιασμό της παραγωγής πετρελαίου έως το 2035, από 2,4 εκατ. βαρέλια πετρελαίου ανά ημέρα στα 4 εκατ.

Η άνοδος της παραγωγής πετρελαίου συνιστά, λίγο πολύ, μονόδρομο για οποιαδήποτε φιλοδοξία ενίσχυσης της οικονομίας του Κουβέιτ, δεδομένου ότι το 91% των εσόδων του από εξαγωγές προέρχονται από εξαγωγές πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, από το 2019 έως το 2024 το Κουβέιτ επαναπροσδιορίζει τη στρατηγική του, προσπαθώντας να εστιαστεί περισσότερο στις εξαγωγές παραγώγων πετρελαίου και όχι «μαύρου χρυσού», αναφέρει η Intermodal. Η μετάβαση αυτή κρύβει από πίσω της κυρίως τη φιλοδοξία του Κουβέιτ να εξάγει προϊόντα με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους, όπως είναι το jet fuel και η βενζίνη.

Σε κάθε περίπτωση, η δυναμική ανάπτυξη του Κουβέιτ αναμένεται να υποστηριχθεί τόσο από το πετρέλαιο όσο και από τα παράγωγά του, με δεξαμενόπλοια διαφόρων τύπων να συρρέουν στους τερματικούς του. Εφόσον οι τάσεις επιμείνουν, η Intermodal θεωρεί ότι η επόμενη μέρα θα φέρει χαμόγελα στη χώρα της Μέσης Ανατολής, αλλά και στα MR δεξαμενόπλοια, στα Suezmaxes και στα VLCCs.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Στρατηγική συνεργασία Hellenic Seaplanes και Nordic Seaplanes για το μέλλον των υδροπλάνων στην Ευρώπη

Σε μια ιστορική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη βάση των Nordic Seaplanes στη Δανία, οι εταιρείες Hellenic Seaplanes και Nordic Seaplanes εδραίωσαν μια στρατηγική συμμαχία…

Χάος στο Μπαγκλαντές

Συνεχίζεται το χάος στο Μπαγκλαντές με τον απολογισμό των νεκρών από τις διαδηλώσεις να ανέρχεται σήμερα (πρωινές ώρες 5ης Αυγούστου) τους τουλάχιστον 300, αφού…

Μετατροπή πετρελαιοκινητήρων σε κινητήρες μεθανόλης: Το επόμενο βήμα της MAN PrimeServ

Η μετατροπή πετρελαιοκινητήρων σε κινητήρες με μεθανόλη αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους πλοιοκτήτες σε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }