Loading: News Submenu
Header Scripts Init
Φωτό: Aleksandar Plavevski/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «έμφραγμα» στα κινεζικά ναυπηγεία και το νέο κύμα επενδύσεων

Το «έμφραγμα» στα κινεζικά ναυπηγεία και το νέο κύμα επενδύσεων

Φωτό: Aleksandar Plavevski/ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Email
LinkedIn
Facebook
X

Επενδύσεις ύψους $690 εκατ. σχεδιάζει το κινεζικό ναυπηγικό conglomerate China State Shipbuilding Corp. (CSSC), με στόχο την αύξηση της ετήσιας δυναμικότητάς του στα 2,4 εκατ. dwt.

Η CSSC ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της CSSC (Tianjin) Shipbuilding θα αποκτήσει, μέσω ιδίων κεφαλαίων, υποδομές στο ναυπηγείο Tianjin Xingang Shipbuilding Heavy Industry, μεταξύ των οποίων δύο δεξαμενές.

H Tianjin Xingang έπαψε τη λειτουργία της στο τέλος του 2021, λόγω οικονομικών δυσκολιών, με αποτέλεσμα η CSSC Tianjin να μισθώνει 22 κτίρια και έξι οικόπεδα της πρώτης. Η συμφωνία ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο, ωστόσο η CSSC Tianjin έσπευσε να αγοράσει τις ναυπηγικές εγκαταστάσεις από τη Hong Kong Shipbuilding Industry Corporation.

Την ίδια ώρα, μια άλλη θυγατρική του κινεζικού conglomerate, η Wuchang Shipbuilding Heavy Industry Group, σχεδιάζει να εξαγοράσει τη Wuhan Wuchuan Hangrong Heavy Industry Equipment έναντι $134 εκατ.

Τα κινεζικά ναυπηγεία σπεύδουν να αυξήσουν τη δυναμικότητά τους μέσω έντονης κινητικότητας στη δραστηριότητα των παραγγελιών. Ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι τα slots των κινεζικών ναυπηγείων, με προγραμματισμένες παραδόσεις μεταξύ του τελευταίου τριμήνου του 2026 και του 2027, έχουν σχεδόν εξαντληθεί, με τις κινεζικές και ιαπωνικές εταιρείες τακτικών γραμμών να εξασφαλίζουν την πρόσθετη χωρητικότητα.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Στρατηγική συνεργασία Hellenic Seaplanes και Nordic Seaplanes για το μέλλον των υδροπλάνων στην Ευρώπη

Σε μια ιστορική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη βάση των Nordic Seaplanes στη Δανία, οι εταιρείες Hellenic Seaplanes και Nordic Seaplanes εδραίωσαν μια στρατηγική συμμαχία…

Χάος στο Μπαγκλαντές

Συνεχίζεται το χάος στο Μπαγκλαντές με τον απολογισμό των νεκρών από τις διαδηλώσεις να ανέρχεται σήμερα (πρωινές ώρες 5ης Αυγούστου) τους τουλάχιστον 300, αφού…

Μετατροπή πετρελαιοκινητήρων σε κινητήρες μεθανόλης: Το επόμενο βήμα της MAN PrimeServ

Η μετατροπή πετρελαιοκινητήρων σε κινητήρες με μεθανόλη αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους πλοιοκτήτες σε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }