Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Η Ασία, ρυθμιστής των εξελίξεων στο LNG

Η Ασία, ρυθμιστής των εξελίξεων στο LNG

Email
LinkedIn
Facebook
X

Η Ασία θα συνεχίσει να κυριαρχεί στην παγκόσμια προστιθέμενη δυναμικότητα επαναεριοποίησης LNG, συνεισφέροντας περίπου το 68% της συνολικής προστιθέμενης δυναμικότητας μεταξύ 2024 και 2028, σύμφωνα με την GlobalData.

Η έκθεση της GlobalData με την ονομασία LNG Regasification Industry by Capacity and Capital Expenditure with Details of All Operating and Upcoming Terminals to 2028 αποκαλύπτει ότι η Ασία αναμένεται να προσθέσει συνολική δυναμικότητα επαναεριοποίησης 20 τρισ. κυβικών ποδιών (tcf) από νέα έργα κατασκευής και επέκτασης κατά την περίοδο 2024-28.

Αναλυτές της εταιρείας σημειώνουν ότι η Κίνα και η Ινδία θα αποτελέσουν οδηγούς αυτής της εξέλιξης, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 60% των συνολικών προσθηκών δυναμικότητας έως το 2028. Η αυξανόμενη ζήτηση φυσικού αερίου από τον βιομηχανικό και τον οικιακό τομέα και η ανάγκη αύξησης του μεριδίου του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα οδηγούν τις προσθήκες δυναμικότητας επαναεριοποίησης στις χώρες αυτές, τονίζουν.

Η Κίνα θα κυριαρχήσει στην προστιθέμενη δυναμικότητα επαναεριοποίησης LNG στην Ασία έως το 2028, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 38% της προστιθέμενης δυναμικότητας της περιοχής έως το 2028. Το Zhoushan II είναι το μεγαλύτερο επερχόμενο έργο στη χώρα, με δυναμικότητα 584 δισ. κυβικών ποδιών (bcf), ακολουθούμενο από τα Huizhou, Yantai I και Yantai II, το καθένα με δυναμικότητα 487 bcf.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τερματικός εισαγωγής CO₂ στην Αυστραλία με την υπογραφή της Vopak

H μεταφορά του διοξειδίου του άνθρακα φαίνεται να κεντρίζει το ενδιαφέρον της Βόρειας Επικράτειας της Αυστραλίας, καθώς προχώρησε στη σύναψη μιας σημαντικής συμφωνίας με…

«Φλερτ» των ναυπηγείων της Νότιας Κορέας με το εργατικό δυναμικό της Ινδονησίας

Σε μια πρωτοποριακή κίνηση, ορόσημο για τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας, προχώρησε το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας της Νότιας Κορέας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }