Loading: News Submenu
Header Scripts Init

Φόβοι για «παράλυση» των καναδικών λιμένων

Φόβοι για «παράλυση» των καναδικών λιμένων

Email
LinkedIn
Facebook
X

Καθώς τα λιμάνια του Καναδά αντιμετωπίζουν ήδη τον αντίκτυπο των πυρκαγιών, που μαίνονται κοντά στην κύρια σιδηροδρομική γραμμή της χώρας και ενώ άμεσα αναμένεται συμφόρηση πλοίων και εμπορευμάτων σε αυτά, η αντιπαράθεση των λιμενικών αρχών με τα εργατικά σωματεία ασκεί περαιτέρω πίεση.

Ειδικότερα, οι διαμάχες ανάμεσα στους εργαζομένους των λιμανιών της Δυτικής Ακτής του Καναδά και των αντίστοιχων λιμενικών αρχών αναμένεται να κορυφωθούν τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι μια πιθανή απεργία θα μπορούσε να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία του Καναδά. Ενδεικτικά, σύμφωνα με στοιχεία της Καναδικής Ένωσης Κατασκευαστών και Εξαγωγέων, οι απεργίες του προηγούμενου έτους επέφεραν απώλειες ύψους $380 εκατ. ανά ημέρα.

Εν προκειμένω, το Καναδικό Συμβούλιο Βιομηχανικών Σχέσεων πρόκειται να εξετάσει τα αιτήματα τόσο των λιμενεργατών των λιμένων της Βρετανικής Κολούμπια όσο και εκείνα των εργαζομένων των σιδηροδρομικών εταιρειών Canadian Pacific Kansas City και CN Rail. Η απόφαση του Συμβουλίου, που αναμένεται έως τις 9 Αυγούστου, θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό την κήρυξη ή μη απεργιών.

Υπενθυμίζεται ότι, το ίδιο διάστημα, το Συμβούλιο εξετάζει τη διαμάχη της Διεθνούς Ένωσης Λιμενεργατών (ILWU) με την DP World Canada, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει επίσης σε απεργία, που θα πλήξει το σύνολο των λιμανιών της Δυτικής Ακτής.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Τα Εμιράτα σε αντεπίθεση: Aπαγόρευση …ανεπιθύμητων νηολογίων σε λιμάνια των ΗΑΕ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρούν στην απαγόρευση εισόδου πλοίων με σημαία Εσουατίνι στα λιμάνια τους, σηματοδοτώντας περαιτέρω περιορισμούς στα πλοία του «σκοτεινού στόλου» που…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }