Loading: News Submenu
Header Scripts Init
containership

Containerships: Αργά και σταθερά, η πτώση των ναύλων ξεκινά

Containerships: Αργά και σταθερά, η πτώση των ναύλων ξεκινά

containership
Email
LinkedIn
Facebook
X

Την «κάτω βόλτα» έχουν ξεκινήσει να παίρνουν οι ναύλοι των containerships στη spot αγορά, με τις καταγραφείσες πτώσεις επί του παρόντος όμως να μην είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Ειδικότερα, ο σχετικός δείκτης της Drewry, WCI, εκκίνησε τον Αύγουστο με πτώσεις και διαμορφώθηκε στα $5.736/FEU την Πέμπτη 1η Αυγούστου. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση του δείκτη έπειτα από ένα τρίμηνο ράλι που εκκίνησε στα τέλη Απριλίου και θύμισε εποχές πανδημίας για τη ναυλαγορά.

Σε κάθε περίπτωση, η πτώση ήταν οριακή και ίση με 1%. Πλέον, ο WCI βρίσκεται σε κατά 226% υψηλότερα επίπεδα σε ετήσια βάση και σε κατά 304% υψηλότερα επίπεδα έναντι του προπανδημικού μέσου όρου του 2019.

Όσον αφορά τα επιμέρους routes, η μεγαλύτερη πτώση σημειώθηκε στο route Σαγκάη-Λος Άντζελες, ίση με 3%. Πλέον, οι ναύλοι ανέρχονται σε $6.740/FEU.

Τέλος, η Drewry εκτιμά ότι οι ναύλοι στη spot αγορά των containerships έχουν κορυφωθεί, ωστόσο θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα για κάποιες εβδομάδες.

Email
LinkedIn
Facebook
X

ΝΧ

Συντακτική ομάδα Ναυτικών Χρονικών

Στρατηγική συνεργασία Hellenic Seaplanes και Nordic Seaplanes για το μέλλον των υδροπλάνων στην Ευρώπη

Σε μια ιστορική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη βάση των Nordic Seaplanes στη Δανία, οι εταιρείες Hellenic Seaplanes και Nordic Seaplanes εδραίωσαν μια στρατηγική συμμαχία…

Χάος στο Μπαγκλαντές

Συνεχίζεται το χάος στο Μπαγκλαντές με τον απολογισμό των νεκρών από τις διαδηλώσεις να ανέρχεται σήμερα (πρωινές ώρες 5ης Αυγούστου) τους τουλάχιστον 300, αφού…

Μετατροπή πετρελαιοκινητήρων σε κινητήρες μεθανόλης: Το επόμενο βήμα της MAN PrimeServ

Η μετατροπή πετρελαιοκινητήρων σε κινητήρες με μεθανόλη αναμένεται να ενισχύσει τη ζήτηση στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς προσφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη για τους πλοιοκτήτες σε…

Αποκτήστε το τεύχος Ιουλίου - Αυγούστου 2024
.naftika_cp_inline-a, .naftika_cp_inline-b { display: none; }